به گزارش ایرنا، سری دوزی و دوزندگی از مشاغل عمده ساکنان بخش دوتپه در شهرستان خدابنده محسوب می شود، به طوری که بر پایه گزارش اتاق اصناف این شهرستان بالغ بر ۲ هزار نفر در روستاهای بخش دوتپه به این حرفه اشتغال دارند و خیاطی به شغل ثابت و خانگی اکثر خانوارها در این منطقه تبدیل شده است.
به گفته فرماندار شهرستان خدابنده سالانه حدود ۲۵ تن پوشاک توسط تولیدکنندگان پوشاک در بخش دوتپه این شهرستان تولید می شود ولی همه تولیدات به صورت خام فروشی عرضه می شود و تبدیل این خام فروشی به عرضه با ارزش افزوده مغفول مانده است.
از آنجا که اتصال کسب و کارهای کوچک به کسب و کارهای بزرگ دارای منابع و شبکه توزیع از سیاست های اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت چهاردهم اعلام شده است و از طرفی اتاق بازرگانی زنجان نیز در رویکرد جدید خود تمرکز بر ظرفیت های تولیدی و تقویت آنها در شهرستان های استان را در دستور کار قرار داده؛ تلاش هایی برای جهت دهی ظرفیت تولید پوشاک در منطقه دوتپه در راستای تکمیل زنجیره ارزش نساجی و پوشاک استان در دستور کار مسوولان و فعالان اقتصادی قرار گرفته است.
در این راستا طی ۲ سال گذشته ایده هایی از قبیل تشکیل تعاونی و ایجاد شهرک تخصصی پوشاک در دوتپه برای جهت دهی مناسب فعالیت های تولیدی خرد منطقه مطرح شده و اقداماتی اولیه ای نیز در این راستا در دست اجرا قرار گرفته است.
در ادامه این تلاش ها و پیگیری ها جلسه ای شامگاه پنجشنبه به همت اتاق بازرگانی زنجان به منظور بررسی مسائل مربوط به تولید پوشاک در بخش دوتپه شهرستان خدابنده با حضور شماری از مسوولان دولتی و فعالان تولید پوشاک برگزار شد تا ابعاد مختلف موضوع با هدف ساماندهی فعالیت های تولیدی مورد واکاوی قرار گیرد.
تولید پوشاک در بخش دوتپه نیاز به توجه دارد
رییس اتاق بازرگانی زنجان در این جلسه با بیان اینکه یکی از برنامههای اتاق در دوره جدید تمرکززدایی از مرکزیت استان و توجه و توسعه تجاری و اقتصادی در شهرستانها است، گفت: کرد: شهرستانهای ما دارای توانمندیهای بسیاری در بخشهای مختلف تولیدی، صنعتی، کشاورزی و معدنی هستند که باید توجه بیشتری به آنها شود.
صمد یوسفی اصل افزود: استان زنجان تولیدکنندگان پوشاک خوبی دارد و در حوزه نساجی در کشور حرفی برای گفتن دارد و از همین رو استان زنجان عهده دار زنجیره صنعت نساجی در کشور شده است.
وی با بیان اینکه در همین راستا تولید پوشاک در خدابنده با محوریت بخش دوتپه نیاز به توجه دارد، گفت: می خواهیم به سهم خودمان در اتاق بازرگانی در جهت کمک به تولید پوشاک در این منطقه گام برداریم، اگر در تولید پوشاک فقط به بازار داخل کشور فکر کنیم این بازار اشباع می شود ولی دغدغه ما تسهیلگری برای عرضه تولیدات در بازارهای خارجی است.
وی از پیگیری برای تاسیس انجمن نساجی در استان خبر داد و افزود: می خواهیم در این انجمن هم فعالان صنعت نساجی و هم تولیدکنندگان پوشاک حضور داشته باشند.
اتصال کسبوکارهای کوچک به کسبوکارهای بزرگ از برنامه های مهم است
مدیرکل تشکیل و ترویج تعاونیهای وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، اتصال کسبوکارهای کوچک به کسبوکارهای بزرگ را از برنامههای این وزارتخانه در دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: دولت تسهیلکننده امور بوده و بنگاههای کوچک که هم نوآوری داشته و هم چابک هستند را باید طی فرایندی برای حضور در بازارهای فروش بزرگتر و رفع مشکلات آنها از جمله فروش و برندینگ آماده کرد.
سعید پورناصرانی با بیان اینکه تسهیل و تسریع در زمینه ایجاد تعاونیها از سوی دولت در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: این قبیل تعاونیها با همافزایی و قرار گرفتن ظرفیتها در کنار یکدیگر به بالندگی و رشد خواهند رسید و زمینه حضور در بازارهای جدید و بزرگتر را پیدا خواهند کرد.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت کنشها و بازیگرها در هر زمینه کاری تولیدی و تجاری، خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ایجاد شهرکهای تخصصی تعاونی است که در شهرستان خدابنده نیز در زمینه پوشاک به این موضوع نیاز داریم تا توسعه اقتصاد استان و کشور هرچه بیشتر فراهم شود.
تشکیل تعاونی ضامن افزایش درآمد کنشگران تولید پوشاک در خدابنده
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان نیز در این جلسه با تاکید بر اهمیت و پویایی بازار کار با توجه به پشتیبانی آن از سایر بخشها، اظهار داشت: این اداره کل شاخصها را رصد کرده و نقاط قوت و ضعف را شناسایی و در راستای توسعه اقتصادی شهرستان خدابنده و حمایت از فعالان تعاونیها اقدام خواهد کرد.
طیب جعفری افزود: مطلع شدیم اتاق بازرگانی زنجان در حوزه نساجی و تکمیل زنجیره این صنعت ورود خوبی کرده است و در این زمینه بهره گیری از ظرفیت تولید مردمی پوشاک در خدابنده و به ویژه منطقه دوتپه مورد توجه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل تعاونی در ایجاد ثروت و افزایش درآمد کنشگران حوزه تولید پوشاک در شهرستان خدابنده تاثیر گذار خواهد بود.
عدم واگذاری تصدیگری به مردم از مشکلات تولید است
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با تاکید بر پیگیری و حل مسائل مشکلات و مطالبات به حق مردم شهرستان خدابنده، اظهار داشت: در کنار پیگیری و حل مسائل و مشکلاتی از قبیل بهداشت و درمان، جاده، تامین آب شرب و دیگر موارد در این شهرستان، مباحثی از جمله ایجاد تعاونیها در زمینه پوشاک نیز به صورت جدی پیگیری خواهد شد.
احمد بیگدلی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی کشور عدم واگذاری تصدیگری به مردم و بروکراسیهای اداری است، تصریح کرد: این در حالی است که در کشورهای همسایه، تجربیات موفقی در زمینه واگذاری تصدیگری به مردم صورت گرفته و موفقیتهایی حاصل شده است.
نماینده مردم خدابنده با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام جهش تولید با مشارکت مردم و لزوم عمل به منویات مقام معظم رهبری در این راستا اظهار کرد: در زمینه کمک به توسعه تعاونی پوشاک در شهرستان خدابنده، کارها به صورت جدی دنبال خواهد شد و هر کمک لازم در بخشهایی از جمله فروش و یا توسعه این بخش و تامین نیازهایی از جمله مواد اولیه، تهیه و تولید و تجهیزات در دستور کار قرار خواهد گرفت.
بیگدلی در پایان با تاکید بر اینکه حمایت درست و مطلوب میتواند موجب توسعه تولید و رونق آن شود، بر مباحثی از جمله آموزش و حمایتها در مسیر درست آن از تولیدکننده تاکید کرد.