به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از یورو نیوز، اوربان با بیان اینکه برقراری آتشبس فوری پیش شرط آغاز مذاکرات صلح میان مسکو و کییف است، اظهار کرد: مذاکره برای دستیابی به صلح امری زمانبر و طولانی است که نیاز به ارتباط طرفین درگیری با یکدیگر دارد اما در یک لحظه میتوان برای برقراری آتشبس تصمیم گرفت و آن را اجرا کرد و فقط با برقراری آتشبس است که طرفین درگیری میتوانند با هم ارتباط برقرار کرده و برای دستیابی به صلح با هم مذاکره کنند.
نخستوزیر مجارستان در ادامه افزود: بنابراین من خواستار برقراری آتشبس هستم، آتشبسی که میتواند فضا و زمان را برای برقراری ارتباط و شروع مذاکره درباره صلح برای طرفین درگیری در اوکراین فراهم کند.
اوربان همچنین انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده را نشانهای از این دانست که جهان در حال تغییر است و تاکید کرد: اروپا هم باید مواضع خود را با توجه به تغییراتی که جهان در پیش رو دارد، تنظیم کرده و از جمله درباره ارائه کمکهای مالی و نظامی به اوکراین و همچنین تحریمهای اعمال شده بر علیه روسیه تجدید نظر کند.
نخستوزیر مجارستان در ادامه به برگزاری نشست بزرگ جامعه سیاسی اروپا که با حضور سران اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین نمایندگانی از کشورهای اروپایی که عضو این اتحادیه نیستند از جمله انگلیس، مولداوی، آلبانی، صربستان و ترکیه اشاره کرد و یادآور شد: اگرچه این نشست به هیچ توافقی در خصوص برقراری آتشبس در جنگ اوکراین دست پیدا نکرد و هنوز نظرات متفاوتی درباره ادامه این جنگ یا برقراری فوری آتشبس و شروع مذاکرات صلح میان مسکو و کییف وجود دارد اما امروز یک چیز مشهود است و آن اینکه پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، تعداد کسانی که خواهان برقراری صلح در اروپا هستند به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است و اروپا باید به این وضعیت جدید واکنش مقتضی نشان دهد.
به گزارش ایرنا، نخستوزیر مجارستان پیش از این نیز به عنوان بخشی از تلاشهای دیپلماتیک خود برای حل درگیری اوکراین، به طور جداگانه با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، شی جین پینگ رئیسجمهور چین و ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین دیدار کرده بود.
سفر اوربان به مسکو و دیدار با پوتین که تنها چند روز پس از به دست گرفتن ریاست دورهای اتحادیه اروپا توسط بوداپست انجام شد، مورد انتقاد ۲۷ عضو اتحادیه قرار گرفته بود.
مجارستان نسبت به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روابط گرمتری با روسیه دارد. این کشور به اوکراین سلاح ارسال نمیکند و اوربان نیز با انتقاد از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو به دلیل ارسال تسلیحات به کییف، تاکید کرده است که چنین اقداماتی به تشدید جنگ منجر خواهد شد.