به گزارش ایرنا، کافی است تا چند گامی در کوچه پس کوچههای این شهر بردارید تا با زندگی درهم آمیخته مدرن و سنتی آشنا شوید. ساختمانهای تازه ساخت با معماری رومی در مقابل خانههایی با آجرهای قهوهای رنگ قدیمی که تداعیگر دوران کودکی بسیاری از ماست.
در خیابانهای این شهر با چند دقیقه پیاده روی میتوان دید که تعداد دوچرخهها و دوچرخه سوارها از تعداد خودروها اگر بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.
یک مرد میانسال که دوچرخه بسیار قدیمی با سبد سفید رنگ دارد، نظرم را جلب میکند و از او درباره دوچرخهاش میپرسم که میگوید: ۳۵ سال است این دوچرخه را دارم. حتی کهنه هم شده باشد باز هم برایم کار میکند.
وی ادامه میدهد: هر روز دوچرخهام را برمیدارم و دور تا دور شهر بناب را میگردم. همین دوچرخه سواری باعث شد تا به امروز خدا رو شکر بیماری دیابت و فشارخون نداشته باشم و الان هم که بازنشسته هستم باز هم دوچرخه سواری میکنم تا جایی که بتوانم.
دوچرخه سواری در این شهر سن و سال نمیشناسد. از نوجوان ۱۲ ساله گرفته تا پیرمرد ۸۰ ساله، حداقل یک دوچرخه دارد و با آن در شهر تردد میکند.
کباب بناب هم غذای سلطنتی دوران قاجار امروزه به یک غذای سنتی در سراسر کشور تبدیل شده و بهترین برند کباب ایرانی محسوب می شود بر این اساس سالانه جشنواره کباب در این شهر برگزار می شود.
در نقاط مختلفی از این شهر میتوان پروژههای شهرداری را مشاهده کرد که کارگران در آن مشغول کار و فعالیت هستند. از میدان امام حسین(ع) تا بازار این شهر کارها ادامه دارد.
با پرس و جو از مردم متوجه میشویم که ۱۰ تا ۲۰ روزی میشود که پروژههای ساخت المان، سنگ فرش و بوستان در شهر آغاز شده است و همگی بسیار خوشحال انتظار دارند که به زودی این پروژهها تمام شود.
برای آگاهی از آخرین وضعیت این پروژهها به سراغ شهردار بناب میرویم.
۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه مشارکتی در دست اجرا است
فرید پناهی، شهردار بناب تشریح میکند: بودجه شهرداری در سال ۹۹ برابر ۵۴۰ میلیارد ریال بود که اکنون به هشت هزار میلیارد ریال رسیده است.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری در راستای ارتقای سطح رفاهی و امکانات شهرداری، پروژههای تغییر سازه و معماری ۱۰ فلکه شهر، استقرار المانهای جدید و محوطه سازی بناهای تاریخی راجمله اقدامات شهرداری عنوان میکند.
وی با بیان اینکه ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه مشارکتی در دست اجرا است، میگوید: پیگیر هستیم تا مجوز چهار هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای تکمیل پروژههای حمل و نقل دریافت کنیم.
پناهی با بیان اینکه سه محور تاریخی فرهنگی مهرآباد، مجموعه کردکندی و مسجد میدان در این شهر وجود دارد، اظهار میکند: امسال به میزان هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال آسفالت ریزی در سطح شهر انجام گرفته و کمپ گرشگری قره قشون، جاده سلامت، دیوارنگارههای خیابانی، پیاده راه سازی و پارک سازی در دست اجرا است.
وی تاکید میکند: بناب به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده که اکنون در ۲۴ نقطه آن فعالیتهای عمرانی در حال انجام است.
وی ادامه میدهد: مجموعه گردشگری قره قشون با مساحت ۸۶ هکتار از سوی میراث فرهنگی به شهرداری بناب تحویل داده شده که فاز نخست آن با ۶ هکتار قرار است پارک، جنگل کاری و سه بام در آن ساخته شود و تفریحاتی چون صخره نوردی و زیپ لاین نیز برای آینده پیش بینی شده است.
شهردار بناب با اشاره به پیشرفت ۳۰ درصدی این پروژه، میگوید: این پروژه امسال اجرایی شده و بودجه پیشنهادی برای سالجاری ۳۰۰ میلیارد ریال است که تا امروز ۱۵۰ میلیارد ریال برای جاده سازی آن هزینه شده است. سال گذشته نیز ۶۰ میلیارد ریال برای مقدمات اجرایی آن هزینه شد و قرار است به خاطر انتخاب بناب به عنوان شهر نمونه، یک وام گردشگری حداقل به میزان هزار میلیارد ریال برای سال آینده دریافت کنیم.
بناب شهر تحصیل امامان جمعه
یکی از جاذبههای معنوی و منحصر به شهر بناب، حوزه علمیه قدیمی این شهر به نام حضرت ولیعصر(عج) است که محلی برای تحصیل امام جمعههای شهرهای اطراف است و مدیریت آن را آیت الله عبدالمجید باقری بنابی برعهده دارد. آیت الله بنابی که استاد شهید آیت الله آل هاشم بود.
حوزه علمیه بناب مستقل از حوزه علمیه تبریز بوده و بعد از قم به عنوان بزرگترین حوزه علمیه کشور شناخته میشود. با معماری زیبا و منحصر به فردی که دارد، انسان را به حالت معنوی حضور در حرم امام رضا(ع) میبرد.
مسجد کبود بناب
پایان بند سفر ما به بناب با مسجد کبود(گوی) بناب است که متعلق به دوره صفویه بوده و با ۱۱ ستون چوبی با سر ستونهای مقرنس کاری شده استوار است و در محله گزاوشت و کوچه سیف العلماء قرار دارد.
نام این مسجد تاریخش را نشان میدهد که همراه با مسجد کبود تبریز و گنبد کبود مراغه در دوران ایلخانی بنا نهاده شده و از ویژگیهای آن وجود کتیبهای معتبر متعلق به قدمگاه مولا علی (ع) است که بر سینه سنگ مرمر مسجد قرار گرفته است.