به گزارش ایرنا؛ بر این اساس بدون هیچگونه اطلاع رسانی قبلی، در حدود یک بامداد جمعه ۱۸ آبان به اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمانشاه اطلاع داده شد که یک زلزله نسبتا شدید در استان رخ داده و فورا باید جهت هماهنگی در مدیریت حادثه در جلسه ستاد حضور پیدا کنند و بخشهای عملیاتی هم با تجهیزات کامل به نقطه موردنظر اعزام گردد.
کمتر از نیم ساعت بعد جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمانشاه به ریاست استاندار و با حضور معاونان استانداری و مدیران عضو ستاد در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار و هماهنگی لازم جهت مدیریت حادثه انجام شد.
محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در ادامه با حضور در ۲ نقطه بلوار زن و پارک شرقی، میزان آمادگی و شرایط نیروهای عملیاتی، تجهیزات و لجستیک دستگاههای خدمات رسان را بررسی کرد.
مانور ساعت صفر یکی از انواع موثر و با اهمیت مانورهای آمادگی در برابر بحران است که در آن، در یک نقطه حادثهای رخ داده و سناریوسازی یا شبیهسازی حادثه واقعی انجام میشود و کاملا بدون پیش آگاهی و آمادگی قبلی است. این مانور به بررسی دقیق میزان آمادگی دستگاهها و شناسایی مشکلات موجود در مقابله با بحران های مختلفی که امکان وقوع دارد، کمک بسیاری میکند.
کرمانشاه در ۲۱ ابان سال ۱۳۹۶ تجربه زلزله ۷.۳ ریشتری را داشت که براثر آن ۶۲۰ نفر جان خود را از دست دادند و حدود ۱۲ هزار نفر نیز مجروح شدند.
این زلزله همچنین به حدود ۱۳۰ هزار واحد مسکونی، اداری، تجاری و تولیدی خسارت وارد کرد.