تهران- ایرنا- ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق کشور با بیان اینکه استفاده از کولرگازی برای تولید گرما در فصل سرد سال هزینه برق مشترکان را چندین برابر افزایش می‌دهد، افزود: در صورت صرفه‌جویی ۱۰ درصدی مشترکان خانگی در مصرف گاز، امکان تأمین سوخت کافی نیروگاهی محقق می‌شود.

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو (پاون)، «سید سعید میرشریفی» امروز جمعه با اشاره به لزوم صرفه‌جویی مشترکان بخش خانگی در مصرف برق و گاز در فصل سرد سال گفت: یکی از بدترین اتفاقات که در حوزه مصرف انرژی برق به خصوص در سال‌های اخیر اتفاق افتاده است، فرهنگ بد استفاده از کولرهای گازی و داکت اسپیلیت‌ها به منظور ایجاد سرما در فصل تابستان و از آن بدتر تولید گرما در فصل زمستان در مناطق معتدل و با رطوبت کم است.

وی افزود: استفاده روزافزون از این دستگاه‌ها، یکی از مهمترین عوامل هدر رفت انرژی در کشور است که مشکلات فراوانی ایجاد می‌کند.

ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق کشور در خصوص مشکلاتی که استفاده از کولرگازی برای تولید گرما ایجاد می‌کند، توضیح داد: یکی از مشکلاتی که این اتفاق رقم می‌زند افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای است که طی فرایند تولید گرما رخ می‌دهد و با آسیب زدن به لایه اوزون زمینه افزایش بیماری‌هایی مانند انواع سرطان‌ها را فراهم می‌کند.

وی در همین رابطه اضافه کرد: اصولاً طراحی محدود فعالیت دمایی کولرگازی و اسپیلت رو به پایین است و لذا استفاده از این دستگاه مناسب و مقرون به صرفه برای تولید گرما نیست.

میرشریفی با اشاره به افزایش هزینه مشترکان به واسطه استفاده از کولرگازی در فصل زمستان اظهار داشت: مقدار هزینه‌ای که برای خرید، تعمیر و نگهداری یک کولرگازی و اسپلیت باید در نظر گرفت، به نسبت سایر وسایل گرمایشی بسیار بسیار بالاتر است و به همین دلیل استفاده از این دستگاه‌ها برای تولید گرما به افزایش هزینه‌های شهروندان منجر می‌شود.

وی در مورد دیگر مشکلاتی که استفاده از کولرگازی برای تولید گرما ایجاد می‌کند، گفت: چنانچه از کولرگازی به عنوان یک وسیله گرمایشی استفاده شود و تنظیم دستگاه بر روی دمای بسیار بالا باشد، باعث می‌شود که کولر گازی به‌طور مداوم کار کند و دمای کمپرسور بیش از اندازه افزایش پیدا کرده و در نهایت کمپرسور، فن و حتی ترموستات دچار فرسودگی، آسیب جدی و کاهش عمر مفید دستگاه و افزایش هزینه‌های خانوار می‌شود.

ناظر عالی شرکت‌های توزیع در ادامه به افزایش هزینه برق مشترکان با استفاده از کولرگازی برای تولید گرما اشاره کرد و در همین رابطه گفت: استفاده از سیستم گرمایشی کولرهای گازی، مقدار مصرف برق را بیشتر کرده و مشترک برق مجبور به پرداخت هزینه‌های بیشتر(حداقل ۳ برابر) می‌شود.

وی اضافه کرد: باتوجه به تصاعد در نظر گرفته شده برای مشترکان پرمصرف و خارج از الگو به منظور کاهش ناترازی موجود بین تولید-مصرف برق و نیز کنترل پایداری شبکه، این میزان افزایش هزینه برق مشترکان پرمصرف باز هم تا چند برابر بیشتر می‌شود.

میرشریفی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت کاهش ۱۰درصد گاز مصرفی خانگی با وسایل گرمایشی عرف، استاندارد، با رده انرژی بهتر از B و پایه گازسوز، امکان تأمین سوخت کافی نیروگاهی و عبور بدون مشکل از فصل سرد سال جاری محقق خواهد شد.