خرم‌آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت: سد معشوره با هدف برطرف کردن مشکلات صنعت ، کشاورزی و آب شرب چهار شهرستان لرستان ظرف سه سال آینده آبگیری می‌شود.

به گزارش ایرنا، سید سعید شاهرخی روز جمعه در بازدید از سد معشوره اظهار کرد: تامین آب، حیاتی ترین مسأله استان است و اگر بخواهیم توسعه را شتاب دهیم، باید زیرساخت‌های مرتبط با این حوزه را فراهم کنیم.

وی افزود: از مهمترین سدهای لرستان که آب چهار شهرستان را تامین می‌کند، سد معشوره است که امروز از روند اجرایی آن بازدید و پیشنهادات خوبی برای تامین منابع سال ۱۴۰۴ ارایه شد.

استاندار لرستان یادآور شد: رقم قابل توجهی برای تأمین اعتبار و تکمیل سد معشوره باید در نظر گرفته شود تا ظرف سه سال آینده آبگیری و بهره‌برداری برای شهرستان های کوهدشت، دلفان ، چگنی حاصل شود.

استاندار لرستان ادامه داد: تکمیل سد معشوره برای نجات کوهدشت ضروری است، چراکه مشکلات صنعت ، کشاورزی و شرب این شهرستان برطرف می‌شود.

شاهرخی بیان کرد: اولویت جدی ما تکمیل سدهای نیمه تمام لرستان است و باید از این امکان خدادادی استفاده کنیم.

نوع سد معشوره یا گاشمار بتنی غلطکی با ۸۵ متر ارتفاع از بستر رودخانه ۸۵، ۹۶ متر ارتفاع از پی سد ، ۶ متر عرض تاج سد ، ۳۵۸ متر طول تاج ، ۴۲۰ هزار مترمکعب حجم کل بدنه سد و ۵۲۵ میلیون مترمکعب حجم مخزن می‌باشد.

کنترل سیلاب با دبی ایمن ۶۵۰ مترمکعب در ثانیه، ۱۶۲ میلیون مترمکعب آب کشاورزی ، ۱۶۳ گیگاوات تولید انرژی ، ۱۷ میلیون مترمکعب تامین آب شرب و ۶ میلیون مترمکعب تامین آب صنعت از اهداف این طرح می‌باشد.

بنا بر اعلام وزارت نیرو طرح سد و نیروگاه تنگ معشوره در استان لرستان با هدف تامین ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شامل ۱۶۲ میلیون متر مکعب کشاورزی، ۱۷ میلیون متر مکعب شرب شهر کوهدشت و ۶ میلیون متر مکعب صنعت همچنین مهار سیلاب‌های مخرب کشکان و رهاسازی دبی ایمن پایین دست به منظور کاهش خسارت ناشی از سیلاب در دست اجراست.

سد تنگ معشوره در استان لرستان بر روی رودخانه کشکان (از سرشاخه‌های رودخانه کرخه) و حدود ۵۵۰ متر پایین‌تر از محل تلاقی دو رودخانه کاکارضا و چم زکریا واقع شده است که شامل یک سد بتنی غلتکی با حجم مخزن ۵۲۵ میلیون متر مکعب، یک نیروگاه سطحی در نزدیکی سد و یک بند تنظیمی در پایین دست بدنه اصلی است که آب خروجی از بند تنظیمی توسط تونلی به طول هشت کیلومتر به یک نیروگاه زیرزمینی در نزدیکی روستای گرمورت منتقل می‌شود و پس از آن از طریق سامانه انتقالی به طول ۳۰ کیلومتر شامل تونل بلند، تونل کوتاه، خط لوله و کانال سرپوشیده و روباز آب مورد نیاز مصارف کشاورزی شهرستان‌های دوره چگنی و کوهدشت را تامین می‌کند.

موقعیت جغرافیایی ساخت سد معشوره در ۹۰ کیلومتری غرب شهر خرم آباد ، ۴۰ کیلومتری جنوب شهر نورآباد مرکز دلفان و ۴۵ کیلومتری شمال شهر کوهدشت واقع شده است.