قم- ایرنا - «جبرئیل ابراهیم محمد فضیل» وزیر دارایی و برنامه‌ریزی اقتصادی سودان در راس هیاتی از مسئولان دولتی این کشور، روز جمعه در سفر به قم با فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این استان آشنا شد.

به گزارش ایرنا، از روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی قم، این سفر در راستای آشنایی با فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک ایران و سودان صورت گرفته‌است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم که به عنوان نماینده وزیر اقتصاد از وزیر دارایی سودان استقبال کرد، در گفت وگویی اظهار داشت: این استان دارای ظرفیت طلایی برای سرمایه‌گذاران خارجی بویژه کشورهای آفریقایی است و موقعیت ژئوپولتیک قم در اتصال جغرافیایی۱۷ استان کشور، بی نظیر می‌باشد.

مهدی فراهانی به عنوان نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری قم به تشریح امکانات ویژه قم در معافیت‌های مالیاتی و گمرکی برای سرمایه گذاران خارجی پرداخت و گفت: تسهیلات بانکی و اعطای خط اعتباری به سرمایه‌گذاران خارجی در دستور کار دستگاه‌های اقتصادی استان است.

وی همچنین بهره‌مندی سرمایه‌گذاران ایرانی از بازار مصرف سودان و صادرات کالا به این کشور را امکانی مطلوب برای تولیدکنندگان ایرانی و مصرف کنندگان سودانی عنوان کرد.

فراهانی، ظرفیت انگشترسازی، تولید سوهان، بافت فرش، تولید کفش و تولید بسیاری از محصولات پایه در تولید صنعتی را در استان قم مطلوب توصیف کرد که زمینه همکاری و تعامل خوبی را با کشور سودان فراهم می‌کند.

فراهانی قم را دارای هفت شهرک صنعتی و چهار ناحیه صنعتی برشمرد که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارند و به عنوان مهمترین کانون انجام فعالیت‌های صنعتی در استان شناخته و مورد توجه ویژه مسوولان دستگاه‌های اجرایی، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و فعالان بخش خصوصی هستند.

وی در پایان به شرح جزئیات ۲۵فرصت و اولویت سرمایه گذاری خارجی در استان قم پرداخت.

حضور در حرم حضرت معصومه(س)، بازدید از بیت امام خمینی(ره) و شرکت در نماز جمعه قم دیگر برنامه‌های سفر وزیر اقتصاد سودان به قم بود.

گفتنی است جمهوری سودان با مساحت یک میلیون و ۸۸۶ کیلومتر مربع و ۴۵ میلیون نفر جمعیت که بیش از ۹۷ درصد آنها مسلمان هستند، (دارای جامعه صوفی معتقد به ائمه اطهار علیه السلام) در موقعیت استراتژیک در دریای سرخ و در شمال شرق آفریقا واقع شده و به دلیل برخورداری از منابع آبی رود نیل، دارای خاک حاصلخیز، محصولات دامی و منابع زیرزمینی غنی به ویژه طلا است.