به گزارش ایرنا، دفتر آقای استارمر در این بیانیه اعلام کرد که «جاناتان پاول» رئیس دفتر پیشین «تونی بلـر» نخست وزیر اسبق انگلیس، بهعنوان مشاور امنیت ملی نخست وزیر کنونی این کشور منصوب شده است.
این دیپلمات اسبق انگلیس تاکنون ریاست پژوهشکده «اینترمدیت» را برعهده داشت که در حوزه مناقشات بینالمللی تمرکز دارد. او در انعقاد پیمان موسوم به «جمعه نیک» در سال ۱۹۹۸ میلادی، توافقی که به مناقشات در ایرلند شمالی بین پروتستانهای طرفدار انگلیس و کاتولیکهای جمهوریخواه پایان داد و یکی از افتخارات دیپلماسی دولت تونی بلر در انگلیس بهشمار میرود، نقش مهمی ایفا کرد.
پاول اینک در جایگاهی قرار دارد که درباره تحولات بینالمللی از جمله جنگ در غزه، اوکراین و همچنین تبعات انتخاب ترامپ بهعنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا در حوزه بینالملل، به نخست وزیر انگلیس مشورت خواهد داد.
بر اساس گزارش رسانههای انگلیس، مشاور امنیت ملی نخست وزیر قرار بود به ژنرال «گین جنکینز» برسد اما استارمر، بنا به دلایلی که اعلام نشده است، از انتصاب او صرفنظر و پاول را به این سمت منصوب کرد.
هم زمان «لیز لوید» معاون پیشین پاول نیز به تیم استارمر ملحق شده و ریاست گروه سیاستگذاری و ابتکار در دفتر نخست وزیر انگلیس را برعهده گرفته است. به همین خاطر حزب مخالف دولت (محافظهکار) بازگشت چهرههای وابسته به دولت بلر در تیم استارمر را نا امید کننده توصیف کرده است.
بر اساس گزارشها، «تیم باور» سلف آقای پاول قرار بود بهعنوان سفیر جدید انگلیس در آمریکا اعزام شود؛ اما این فرآیند نیز در سایه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا متوقف و ماموریت «کرن پیرس» سفیر کنونی انگلیس در واشنگتن تا پایان مراسم تحلیف ترامپ تمدید شده است.
به گزارش ایرنا، ترامپ در انتخابات روز سهشنبه ایالات متحده آمریکا موفق شد تا با شکست کامالا هریس نامزد دموکراتها بهعنوان چهلوهفتمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود. «کییر استارمر» نخست وزیر انگلیس با انتشار بیانیهای این پیروزی را تبریک گفت و آمادگی لندن را برای همکاری با رئیس جمهوری منتخب آمریکا اعلام کرد.
با این حال سابقه مخالفت قریب به اتفاق نمایندگان حزب حاکم کارگر انگلیس با ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری وی در آمریکا، بر کسی پوشیده نیست. ۸ سال پیش، افزون بر ۱۷۰ نماینده پارلمان انگلیس - عمدتاً از حزب کارگر - طرحی را امضاء کردند که در آن خواستار منع ورود ترامپ به پارلمان شده است.
نخست وزیر انگلیس در جلسه روز چهارشنبه مجلس عوام، حاضر به عذرخواهی و عقبنشینی از مواضع اعضای این حزب علیه ترامپ نشد، اما گفت: ما در جهانی زندگی میکنیم که اوضاع در مقایسه با دهههای گذشته بسیار تغییر کرده و این بسیار مهم است که ما یک رابطه بسیاری قوی با آمریکا داشته باشیم. بنابراین ما به همکاری با دولت آمریکا در حوزههای امنیت، اقتصاد و مناقشات بینالمللی ادامه میدهیم.
استارمر همچنین در تماس تلفنی با رئیس جمهوری منتخب آمریکا تلاش کرد تا دستکم ظاهر روابط دو طرف را حفظ و فشارها از سوی احزاب سیاسی مخالف در داخل را کاهش دهد. با این حال کارشناسان معتقدند که مناسبات انگلیس و آمریکا طی چهار سال آینده از ظرفیت آنچه «رابطه ویژه» نامیده میشود، بهره چندانی نخواهد برد.