به گزارش ایرنا، روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه نوشت که تیم انتقالی ترامپ طرحها و فرمانهای اجرایی برای خروج از این پیمان و کاهش بناهای یادبود ملی را آماده کرده است تا زمینه برای حفاریهای نفتی و معدنی در آمریکا فراهم شود.
این گزارش حاکی است که انتظار میرود ترامپ صدور مجوزهای جدید برای احداث پایانههای صادرات گاز طبیعی را متوقف کرده و در عین حال استانداردهای سختگیرانه مربوط به آلودگی هوا را نیز حذف کند.
دولت ترامپ در سال ۲۰۱۹ خروج خود از پیمان پاریس را اعلام کرد اما دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در اولین ماههای آغازین فعالیت خود و بعد از ۱۰۷ روز خروج از پیمان پاریس به این توافقنامه بازگشت.
توافق آب و هوایی پاریس که با نام «پیمان پاریس» نیز شناخته میشود، ذیل چارچوب پیماننامه سازمان ملل متحد در تغییر اقلیم (UNFCCC) در رابطه با کاستن انتشار گازهای گلخانهای و برخی موارد مرتبط با این مساله است که از سوی نمایندگان ۱۹۷ کشور در کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد در پاریس مذاکره و با اجماع تصویب شد.
یکی از محورهای مهم این پیمان، محدود کردن میزان افزایش متوسط دمای جو زمین به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد و به طور عمده تلاش برای حفظ دما در سطح ۱.۵ درجه سانتیگراد تا پایان این قرن است، در غیر اینصورت متوسط دمای جو زمین، در مقایسه با دوران پیش از صنعتی شدن به بیش از ۳ درجه سانتیگراد خواهد رسید.
از جمله اهداف مهم این پیمان، اجرای پروژههایی برای توقف هرچه سریعتر انتشار گازهای گلخانهای در کشورها و اجرای برنامههایی است تا بتوان در نهایت در سال ۲۰۵۰ میلادی بین میزان انتشار گازهای گلخانهای و جذب دوباره آن تعادلی ایجاد کرد و پس از آن، میزان انتشار دی اکسید کربن را به تدریج به صفر رساند.