به گزارش ایرنا، عباس مویدی روز شنبه در حاشیه بازدید و بررسی از وضعیت فعلی گلخانه های میناب و سرخون بندرعباس اظهار کرد: میزان رشد گلخانههای هرمزگان طی این سه سال با توجه به حمایت های انجام شده از سوی دولت و ارزش افزوده، ۲ برابر شده و ۸۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: درحال حاضر نیز بیش از ۴۶۰ هکتار متقاضی برای کشت گلخانهای وجود دارد که این طرحها ۲۰ تا ۸۰ درصد رشد فیزیکی دارند و با دریافت تسهیلات، به این آمار اضافه خواهد شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در خصوص ایجاد اشتغال پایدار در گلخانهها نیز اظهار کرد: در هر واحد گلخانه بیش از هشت کارگر، کارشناس و گاهی تا ۱۰ نفر مشغول به کار هستند و این موضوع نقش مهمی در رشد اشتغال استان ایفا میکند.
مویدی توضیح داد: بیشترین محصولات گلخانهای صادراتی از هرمزگان شامل انواع فلفل دلمه ای رنگی، گوجه فرنگی، خیارسبز و بادمجان بوده که بیشتر به مقصد کشورهای اوراسیا، روسیه، کشورهای حاشیه خلیجفارس و آسیای میانه صادر میشود.
وی یادآور شد: در دهه ۸۰، رییس وقت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، با پیشبینی حفظ منابع آب و خاک، احداث و توسعه مجتمعهای گلخانهای با زیرساخت مناسب را پیشنهاد داد که این طرحها به دلایل متعددی بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال راکد مانده بود و با برنامهریزیها و تلاشهای انجام شده در سه سال گذشته، شاهد پیشرفت ۸۰ درصدی، فعالیت، تولید و اشتغال در این مجتمعها هستیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: این بازدید باهدف بررسی وضعیت فعلی و مشکلات موجود در این مجتمعهای گلخانهای انجام شد که نشاندهنده رونق تولید و فعالیت در آنها پس از خروج از رکود است، این موضوع اهمیت توسعه در کشاورزی مدرن و ایجاد اشتغال در استان را نشان میدهد، با توسعه این مجتمعها میتوان اقتصاد کشاورزی استان را پایدار و الگویی موفق برای سایر مناطق کشور شود.
زمان آمادهسازی و کشت محصولات گلخانهای در استان هرمزگان از ابتدای تیرماه تا پایان شهریورماه هرسال است.
در حال حاضر حدود ۴۰۰ هکتار سطح زیرکشت فلفل رنگی، ۳۸۰ هکتار گوجه فرنگی، ۸۰ هکتار خیار سبز، ۶۶ هکتار بادمجان و ۲۹ هکتار نیز سایر محصولات از جمله گل و گیاهان دارویی در هرمزگان به کشت گلخانهای اختصاص دارد.