قزوین - ایرنا - مسوول بالینی کلینیک تخصصی زخم و استومی بیمارستان ولایت قزوین گفت: کلینیک تخصصی زخم با درمان به موقع و هزینه های به صرفه دولتی می تواند مرهمی برای بیماران باشد اما متاسفانه با چالش های موجود، در حال حاضر هیچ حمایتی از آن نمی شود.

محمدرضا نوروزی روز شنبه در گفت و گوی تخصصی با خبرنگار ایرنا در خصوص اهمیت کلینیک زخم و استومی، اظهار کرد: آمار بیماران دیابتی در قزوین به دلیل الگوهای سلیقه تغذیه ای مردم و همچنین موضوعات ژنتیکی بالا است و کسانی که درگیر بیماری دیابت هستند به عوارض مختلفی از جمله زخم پا دچار می شوند و اگر پیگیری و درمانی برای آن صورت نگیرد منجر به زخم پا، عفونت و حتی مرگ آنها می شود که به همین دلیل کلینیک زخم با هدف درمان به موقع زخم های مزمن و برای رفاه حال بیماران، فعالیت خود را از هشت سال پیش آغاز کرده است.

وی با اشاره به اینکه تیم درمانی زخم در قزوین از سال ۹۵ وارد موضوعات پزشکی پرستاری و بازار کار زخم شد و تا قبل از آن هیچ تیم درمانی در این استان کار تخصصی درمان زخم را انجام نمی داد، تاکید کرد: در بیمارستان دهخدا بخشی را به درمان زخم اختصاص داده بودند و چون بیمارستان های قزوین به صورت هیات مدیره ای اداره می شوند، با مدیریت جدید این مرکز درمانی دیگر نتوانست به کار خود در این زمینه ادامه دهد و بعد از آن و در مدت زمان کوتاهی این کار در بیمارستان شفا تاکستان و در نهایت در بیمارستان ولایت تیم زخم مستقر شد.

نوروزی بیان کرد: علاوه بر درمان انواع زخم ها، آموزش های لازم به کسانی که علاقه مند به کار در کلینیک زخم هستند نیز داده می شود و در تلاش هستیم تا کمیته ای تشکیل شود و کسانی که به زخم بستر و زخم های ناشی از دیابت و استومی مبتلا می شوند تصمیمات درمانی مناسبی برای آنها توسط این کمیته اخذ شود تا بیمار برای درمان زخم خود دچار سردرگمی نشود.

به گفته این مسوول، پای زخمی بسیاری از بیماران دیابتی خون رسانی صحیحی ندارد و برخی از جراحان بدون اطلاع از خون رسانی مریض، اقدام به جراحی می کنند در حالی که همین امر نیاز بافت به جریان خون را بیشتر می کند و زمانی که جریان خونی وجود ندارد، بیمار بیشتر آسیب می بیند و جراحی های زیادی را نیز انجام می دهد تا جایی که گاهی اوقات پای بیمار به مرحله قطع هم می رسد.

وی با اشاره به اینکه طرح توجیهی نوشته شده که وقتی بیمار با زخم عفونتی در بیمارستان بستری می شود و به طور مداوم تزریق آنتی بیوتیک برای وی صورت می گیرد، زخم ها التیام نمی یابد اما همچنان در سیستم درمانی کشور ما به خصوص در قزوین در برابر این موضوعات مقاومت می شود، تاکید کرد: کلینیک زخم ولایت قزوین متاسفانه هنوز با بسیاری از مشکلات از جمله عدم همکاری بیمه گرهای تامین اجتماعی، تکمیلی و همچنین دانشگاه علوم پزشکی مواجه است.

مسوول بالینی کلینیک تخصصی زخم و استومی بیمارستان ولایت قزوین ادامه داد: اکثر وسایل و ابزارهای پزشکی و درمانی وارداتی و قیمت آنها نیز بسیار بالاست، این در حالی است که هیچ حمایتی از سوی هیچ ارگان و نهادی هم صورت نمی پذیرد و بابت همین عوامل سختی های زیادی را متحمل می شویم.

نوروزی به عدم همکاری پزشکان و جراحان قزوینی با کلینیک زخم ولایت اشاره کرد و یادآور شد: بسیاری از پزشکان و جراحان همکاری لازم را با کلینیک زخم ندارند و با اینکه این مرکز ظرفیت پذیرش روزانه حداقل ۲۰ بیمار را دارد اما طی یک هفته تنها حدود ۲۵ بیمار پذیرش می شوند.

مسوول بالینی کلینیک تخصصی زخم و استومی بیمارستان ولایت قزوین با اشاره به اینکه خدمات بسیار مناسبی از سوی این مرکز درمانی برای درمان بیماران صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: کلینیک زخم در درمان بیماری های زخم بستر، سوختگی، دیابتی و بیماری پروانه ای تخصص لازم را دارد و هزینه درمان بیماران نیز از ۲۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ ریال است، با این حال بسیاری از مراجعان توان پرداخت هزینه درمانی خود را ندارند که به همین دلیل مجوز انجمن نیکوکاری زخم را اخذ شده است.

گفتنی است، شهروندان قزوین برای اطلاعات بیشتر از خدمات کلینیک تخصصی زخم و استومی بیمارستان ولایت قزوین می توانند با شماره ۰۹۱۲۹۴۹۵۸۱۰ تماس حاصل کنند.