قم - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سیاست این معاونت در راستای افزایش بهره‌وری دامداری‌ها در مناطق روستایی استان، اصلاح ساختار آن‌ها و مدیریت تغذیه و اصلاح نژاد دام‌ است.

منصور دیان اردستانی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: در راستای افزایش درآمد بهره‌برداران واحدهای سنتی پرورش گوسفند در مناطق روستایی استان، موضوع ارائه آموزش‌های تخصصی و اعطای تسهیلات کم بهره به واحدهای پرورش گوسفند داشتی در این مناطق در دستور کار است.

وی افزود: به همین منظور با توجه به نیاز دامداران دام سبک در مناطق روستایی استان به حمایت برای افزایش بهره‌وری و اصلاح ساختار دامداری‌ها از مدیریت سنتی به صنعتی، تسهیلات کم بهره به تعداد ۲۸۰ فقره به مبلغ ۴۲۰ میلیارد ریال با همکاری سپاه پاسداران انقلاب و کمیته امداد امام خمینی(ره) به واحدهای متقاضی پرداخت شد.

گفتنی است دامپروری در قم سابقه‌ای بسیار طولانی دارد و دامپروران به خوبی می‌دانند که چگونه دام خود را با توجه به شرایط خاص آب‌وهوایی این استان پرورش و محصولات غذایی مورد نیاز مردم را از این طریق تولید کنند.

در همین ارتباط سازمان جهاد کشاورزی قم در ارتباط با حوزه تولیدات دامی به دنبال استفاده از جدیدترین فناوری‌های موجود در صنعت دامپروری به منظور بالابردن سطح کمی و کیفی محصولات این حوزه و تامین امنیت غذایی مردم استان است.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.