تهران- ایرنا- معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: استفاده مخدر در فیلم‌های سینمایی به یک مشوق برای مصرف و ضدارزش تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، محمد جمالو روز شنبه در نشست خبری دومین نمایشگاه یاریگران زندگی و پارک یادگیری اظهار داشت: اعتیاد یک آلودگی جسمی، روانی و اجتماعی پیش رونده و مزمن است.

به گفته وی، نجات افراد از دام و معضل اعتیاد باید دقیق و مبتنی بر آگاهی سازی مناسب در سطح جامعه و حوزه فرهنگ باشد تا از ایجاد محیط و زمینه آلودگی جلوگیری شود.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: محیطی آلوده در گذشته به فضای کوچک خانواده و محله خلاصه می‌شد اما امروز این محیط بسیار گسترده و تقریبا فرد در فضای بی‌نهایت تهدید با آن مواجه است.

جمالو با اشاره به تنوع مواد مخدر گفت: امروز برخلاف گذشته با تنوع بیشتری از انواع مواد مخدر مواجه هستیم و باید فرزندان خود را در مقابل این فضای بی‌انتها و تنوع گسترده واکسینه کنیم.

وی با بیان اینکه نمایشگاه یاریگران زندگی از ۲۳ آبان در مرکز پرورش فکری برگزار می شود، افزود: هدف از برگزاری این نمایشگاه آگاه سازی خانواده‌ها و فرزندان و واکسینه کردن آنها در برابر دام اعتیاد است.

سالانه میلیاردها تومان در زمینه درمان اعتیاد هزینه می‌شود

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه سالانه میلیاردها تومان در زمینه درمان اعتیاد هزینه می‌شود، تاکید کرد: چنین هزینه‌ای امروز در حوزه پیشگیری هم انجام می‌شود که لازم است نهادهای متولی نسبت به این هزینه هنگفت پاسخگو باشند.

جمالو خاطرنشان کرد: در دست گرفتن سیگار در برخی فیلم‌های تولید شده در کشور توسط شناخته‌شده‌ترین بازیگران سینما خود موجب ترویج مصرف مواد مخدر است که به نوعی مشوق نیز محسوب می‌شود. اینکه در این فیلم‌ها با موسیقی متن زیبا و گیرا به همراه یک چهره مشهور سینمایی مصرف سیگار ‌یا دیگر مخدرها ترویج می‌شود، یک شیوه ضد تبلیغ است.

وی هدف نمایشگاه یاریگران را تحولی در حوزه پیشگیری دانست و افزود: ایجاد فضای تعاملی برای انتقال آموزه‌های حوزه مواد مخدر و اعتیاد از اهداف این نمایشگاه است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در نمایشگاه امسال علاوه بر نمایش دستاوردهای موزه مواد مخدر، آزمایشگاه‌های تشخیص مخدر، کارگاه‌های آموزشی و آگاه سازی از طریق پارک یادگیری در قالب بازی مستقر خواهد بود.

جمالو استفاده از بازی به عنوان روشی در جهت یادگیری آسیب‌ اعتیاد را یک الگوی جدید دانست و گفت: باید امروز همراه با سبک یادگیری جدید کودکان و نوجوانان آموزش را تدوین و تبیین کرد.

لزوم تبدیل خانه یاریگران زندگی به اتاق فراری برای پیشگیری از اعتیاد

وی بر تبدیل خانه یاریگران زندگی به اتاق فراری برای پیشگیری از اعتیاد در معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش بر تغییر روش های پیشگیری و عبور از روش‌های سنتی تاکید کرد و گفت: امروز مرجعیت با دانش آموزان است و باید از ظرفیت دانش آموزان برای پیشگیری از اعتیاد استفاده کرد.

حجت السلام والمسلمین حسین پورثانی معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش نیز در این نشست با بیان اینکه یکی از گروه‌های مرجع گروه هم‌سالان هستند، افزود: نمایشگاه دانش‌آموزان این فرصت را می‌دهد که از ظرفیت خود آنها استفاده شود.

وی ادامه داد: دانش‌آموران نباید در فضای نمایشگاه به یک بازدیدکننده صرف تبدیل شوند و تاکید رهبری معظم انقلاب نیز بر استفاده از ظرفیت دانش آموزان و جذابیت در آموزش است.

پورثانی اظهار داشت: بر اساس پایش‌های انجام شده دانش آموزان در مدارسی که احساس آرامش‌ و نشاط دارند، کمترین میزان آسیب اجتماعی از جمله اعتیاد را شاهد هستیم. در این نمایشگاه نیز به دنبال چنین هدفی هستیم و امیدواریم که در تمامی استان‌های کشور رایج شود.