تهران- ایرنا- رئیس انجمن ترویج علم‌ ایران گفت: باید نسل جدیدی از دانشمندان محققان و شهروندان آگاه تربیت کنیم که ارزش‌های اخلاقی و انسانی را در کنار علم ‌و دانش بیاموزند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، اکرم قدیمی روز شنبه در افتتاحیه سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم در آسمان‌نمای گنبد مینا، علم را زبان مشترک بشریت دانست و گفت. علم به ما نشان می‌دهد چگونه با هم همکاری کنیم تا زندگی بهتری داشته باشیم.

وی افزود: علم باید در خدمت صلح ‌توسعه باشد نه جنگ و تنش و در این زمینه نقش نهاد آموزش و پرورش در بالندگی و تعلیم آینده‌سازان باشد و معتقدیم علم ابزاری برای توانمندسازی است.

رئیس انجمن ترویج علم‌ ایران گفت: در این هفته با همکاری برخی انجمن‌ها و سازمان‌های دیگر برنامه‌های متعددی برگزار می‌شود و آسمان‌نمای گنبد مینا از روز گذشته (۱۸ آبان ماه) میزبان علاقه‌مندان به بازدید از نمایشگاه مرتبط با هفته ترویج علم است، همچنین روز پنجشنبه، بیست و پنجمین جایزه ترویج علم به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

قدیمی گفت: اکنون در سیزدهمین‌ سالگرد هفته ترویج علم گرد هم آمدیم که اهمیت علم و فناوری برای حفظ کرامت انسانی بیش از همیشه مشهود است، فناوری علمی همانند شمشیری دو لبه است و می‌توانند کیفیت زندگی را بهبود بخشد.

وی افزود: اگر علم به درستی به کار گرفته نشود می‌تواند به تباهی منجر شود، علم و فناوری زمانی می‌تواند نقش سازنده‌ای ایفا کند که در خدمت انسانیت، صلح و هم‌زیستی قرار گیرند.

رئیس انجمن ترویج علم‌ ایران معتقد است که باید نسل جدیدی از دانشمندان، محققان و شهروندان آگاه تربیت کنیم که ارزش‌های اخلاقی و انسانی را در کنار علم ‌دانش بیاموزند، بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه می‌تواند دریاچه و منظری مشترک برای نگاه به جهان ایجاد کند.

افزایش دسترسی به آموزش و تقویت ظرفیت‌های پژوهشی هدف دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار است

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو نیز در این مراسم گفت: افزایش دسترسی به آموزش علمی و تقویت ظرفیت‌های پژوهشی در کشورهای در حال توسعه، هدف اصلی دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار است.

حسن فرطوسی، هدف از نامگذاری دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار که بر عهده یونسکو گذاشته شده، را سامان دادن طیف گسترده‌ای از رشته‌های علمی از جمله علوم پایه، کاربردی، علوم اجتماعی و انسانی دانست و گفت: ترویج همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های علمی و فناوری، افزایش دسترسی به آموزش علمی و تقویت ظرفیت‌های پژوهشی در کشورهای در حال توسعه، هدف اصلی فعالیت‌های این دهه است.

وی افزود: این دهه به ما مردم دنیا فرصت می‌دهد تا دانش و منابع خود را به اشتراک بگذاریم و با هم برای آینده‌ای پایدارتر و عادلانه‌تر تلاش کنیم.

فرطوسی معتقد است که با ارتقای سواد علمی و تشویق همکاری بین دولت‌ها، آژانس‌های سازمان ملل، بخش خصوصی و جامعه مدنی، این دهه به دنبال ارتقای نقش علم در پیگیری اهداف توسعه پایدار و تلاش برای آینده امن‌تر و صلح‌آمیزتر است.

وی گفت: موضوع روز جهانی علم امسال نیز با توجه به دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار، بهره‌گیری از نیروی تفکر و توانمندسازی آینده انتخاب شده است و این موضوع نشان‌دهنده اهمیت بی‌نظیر تفکر خلاق و نوآوری در ایجاد پیشرفت‌های علمی و فناوری و شکل‌دهی به آینده‌ای روشن‌تر است.

به گزارش ایرنا، روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه پایدار (۱۹ آبان مصادف با ۱۰ نوامبر) بر اهمیت نقش علم در جوامع و نیاز برای تعامل با افراد بیشتر در مورد مسائل نوظهور علمی تاکید دارد. این روز همچنین اهمیت ارتباط علم با امور و زندگی روزمره را نشان می‌دهد.

تاثیر علم بر زندگی روزمره مردم و الزامات اجتماعی عمیق آن شامل الزامات مرتبط با ماهیت اخلاقی علم باعث شده سواد علمی پیش‌شرطی برای روندهای مردم‌سالارانه موثر باشد. بر همین اساس شرکت‌کنندگان در همایش جهانی علم (بوداپست، ژوئیه ۱۹۹۹ مطابق با تیر ۱۳۷۸) به ابتکار سازمان آموزش علمی، فرهنگی و سازمان ملل متحد (یونسکو) و شورای بین‌المللی علم، خواستار حمایت بیشتر برای توجه افکار عمومی به دانش در جوامع شدند.

روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه پایدار با هدف تعمیق پیوند جوامع با علم، در تقویم جهانی جای گرفت که شهروندان کشورهای مختلف از پیشرفت‌های علمی مطلع باشند. این روز بر نقش دانشمندان در گسترش بینش افراد از سیاره زمین تاکید دارد تا جوامع پایدارتر باشند و همچنین فرصتی برای هم‌افزایی و بسیج همه فعالان حوزه علم برای صلح و توسعه از دولتمردان گرفته تا رسانه‌ها و دانش‌آموزان فراهم می‌کند.

سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم از امروز، ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳ هم‌زمان با گرامی‌داشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در محل آسمان‌نمای گنبد مینا گشایش یافته و ویژه‌برنامه‌های آن تا پنجشنبه، ۲۴ آبان ماه ادامه خواهد داشت.