رکسانا لوافا، روز شنبه در گفتگو با ایرنا گفت: پس افتتاح پایگاه انتقال خون گلپایگان در فروردین امسال، مشخص شد دستگاه بلاست فریزر (دستگاه فریز سریع پلاسمای خون) مستقر در پایگاه نیاز به سرویس دهی و تعمیر دارد، پس از گذشت چهار ماه، تعمیرات مورد نظر انجام و دستگاه معتبر سازی و آماده به کار شد.
وی تصریح کرد: مستندات تعمیرات باید به تایید ستاد مرکزی انتقال خون در تهران رسیده تا این مرکز مجوز فعالیت را صادر کند که تاکنون این موضوع به علت ضوابط دست و پاگیر اداری تحقق پیدا نکرده است و در حال حاضر در این پایگاه تنها عمل خون گیری انجام شده و فرآوری محصولات خونی صورت نمی گیرد.
مسوول پایگاه انتقال خون گلپایگان خاطر نشان کرد: این پایگاه در ابتدا در سال ۱۳۹۶ با نام مرکز اهدای خون در سیستم اداری کشور تعریف شد و آغاز به فعالیت کرد، پس از آن و در مهرماه ۱۴۰۱ تصمیم گرفته شد این مرکز به عنوان پایگاه انتقال خون در گلپایگان فعالیت کند که در ۲۲ فروردین سال جاری و در مناسبت عید سعید فطر این امر محقق و پایگاه افتتاح شد.
وی در ادامه افزود: این پایگاه با هزینه 310 میلیارد ریالی افتتاح شده که ۲۹۰ میلیارد ریال از سوی خیرین گلپایگان و ۲۰ میلیارد ریال آن از سوی سازمان انتقال خون کشور تامین شده است و در صورت صدور مجوز تاییدیه این پایگاه از سوی ستاد مرکزی در تهران، امکان تولید گلبول قرمز متراکم و پلاسمای منجمد شده فراهم شده که موجب تسهیل در خون رسانی به بیماران بستری در مراکز درمانی گلپایگان خواهد شد.
به گزارش ایرنا ، به صورت میانگین ماهانه ۴۵۰ واحد خون در پایگاه انتقال خون گلپایگان اهدا می شود و بیشترین گروه خونی ثبت شده در این شهرستان O مثبت و کمترین گروه خونی AB منفی است.
این شهرستان در غرب و فاصله ۱۷۰ کیلومتری تا مرکز استان قرار دارد.