حجت الاسلام محمد کاروند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از این تعداد وقف جدید ثبت شده، چهار مورد مربوط به سقز، یک مورد بانه و یک مورد نیز مربوط به واقفان خیراندیش شهرستان بیجار است.
وی با اشاره به جزییات وقف های ثبت شده در شهرستان مریوان که بیشترین تعداد را داشته است، گفت: اولین مورد از سوی واقفین خیر اندیش مینا راوش و محمد سعید دهقانی بود که شامل عرصه و اعیان یکباب منزل مسکونی در روستای دره تفی مریوان با نیت فعالیتهای قرآنی و هزینه های روزانه مسجد بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان ادامه داد: واقف خیراندیش محمد سعدی عرصه و اعیان یکباب منزل مسکونی را در روستای ویسیان با نیت فعالیتهای قرآنی و هزینه های روزانه مسجد این روستا وقف کرد.
وی اضافه کرد: در سومین وقف سالجاری شهرستان مریوان واقف خیراندیش ملا محمد زبردست یک دانگ یکباب مغازه تجاری را در چهار راه اصلی شهرستان مریوان با نیت هزینههای روزانه مسجد ویس القرنی وقف کرد.
حجت الاسلام کاروند یادآور شد: در چهارمین وقف شهرستان مریوان واقف خیراندیش جبار فتاحی ۶ دانگ یک مغازه تجاری را با نیت مساجد شهرستان مریوان وقف کرد.
وی با اشاره به ثبت پنج وقف مشارکتی در مریوان گفت: اهالی روستاهای ویسیان، دره وران، دره ناخی، بهرام آباد و قطوند نیز با مشارکت در خرید و ساخت عرصه و اعیان منازل مسکونی با نیت خانه عالم مسجد روستا، پنج وقف مشارکتی را ثبت کردند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان با تاکید بر اهمیت وقف های مشارکتی مردمی در مناطق محروم اضافه کرد: وقفهای مشارکتی میتواند در محرومیت زدایی و حل مسائل مناطق محروم در حوزه های گوناگون، علمی، درمانی،اجتماعی نقش اساسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه وقفهای دیگر شهرستان های استان نیز بیشتر برای مساجد و امور مذهبی بوده است، از واقفان خیراندیش خواست، نیات خود را به سمت مسائل و نیازهای روز جامعه نیز سوق داده و در کنار نیات دینی و مذهبی این موارد را نیز مدنظر داشته باشند.
در حال حاضر ۲ هزار و ۵۹۱ موقوفه در سطح استان وجود داردکه هزار و ۵۶۴ مورد انتفاعی بوده و درآمد زا نیست و هزارو ۲۷ مورد نیز منفعتی و دارای درآمد است و تعداد رقبات موقوفات در استان نیز ۱۹ هزار و ۸۷۶ مورد است.
بیشتر بخوانید: