شهرکرد- ایرنا- معاون قضایی رییس کل دادگستری و معاون حل اختلاف چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۳۲ درصد پرونده‌های وارده به شعبه‌های شورای حل اختلاف منجر به صلح و سازش می‌شود گفت: امسال ۹ هزار و ۶۰۲ پرونده منجر به صلح و سازش شده است.

به گزارش ایرنا، کرم شیخ‌پور روز شنبه به مناسبت سالروز تاسیس شورای حل اختلاف در جمع خبرنگاران افزود: در سالجاری ۴۵ هزار و ۱۳۱ پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع داده شد که از این تعداد ۴۶ هزار و ۳۷۹ پرونده مختومه شده است.

به گفته وی، از پرونده‌های ارجاع داده شده به شعبه‌های شورای حل اختلاف ۳۰ هزار و ۵۶۰ پرونده قابل صلح و سازش است که از این تعداد ۹ هزار و ۶۰۲ پرونده به سازش منجر شده است.

وی افزود: سال گذشته ۸۰ هزار و ۱۰۱ پرونده به شعبه‌های شورای حل اختلاف ارجاع داده شد که از این تعداد ۷۹ هزار و ۱۳۱ پرونده مختومه شد که از این تعداد ۴۸ هزار و ۱۲۷ قابل صلح و سازش بود و ۱۵ هزار و ۳۶۰ پرونده معادل، ۳۲ درصد به سازش رسیده است.

شیخ‌پور اظهار داشت: اندیشه حل و فصل دعاوی از طریق نهادهای سازشی و داوری یک اندیشه درازمدت در فرهنگ ایرانی و اسلامی است و در صدر اسلام نیز وجود داشت.

معاون قضایی رییس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری افزود: در قانون برنامه سوم توسعه اقتصاد، ماده ۱۸۹ مساله شرکت مردمی در کارهای فرهنگی مطرح شد و در سال ۱۳۷۹ روند حکمیت اجباری وارد مرحله جدیدی شد و براساس این مصوبه، شورای حل اختلاف شد در تاریخ ۱۸ آبان ۱۳۸۱ در کشور تاسیس شد.

شیخ‌پور گفت: در ابتدا این شوراها به صلح و سازش می‌پرداختند، در مرحله دوم اختیار رای تا مبلغ ۵۰ میلیون ریال را برعهده داشتند و از سال۱۳۹۴ شورای حل اختلاف علاوه‌بر صلح و سازش، قاضی را در کنار خود داشت و با مشورت اعضای شورا تا ۲۰۰میلیون ریال را رسیدگی می‌شد.

وی افزود: ستاد ملی صبر در تمام شهرها، روستاها و مناطق عشایری با استفاده از ظرفیت بزرگان و معتمدان برای صلح و سازش فعال شد.

به گزارش ایرنا، هم اکنون در ۱۷ حوزه قضایی استان ۱۵۴ شورای حل اختلاف فعال است که از این تعداد ۴۸ شعبه روستایی و ۱۹ شعبه اجرایی احکام، چهار شعبه تخصصی، سه شعبه شورای حل اختلاف در زندان و ۲۷ شعبه صلحی، ۵۳ شعبه رای فعال است.