به گزارش روز شنبه ایرنا، این روزنامه بریتانیایی با اشاره به تجربه سخت تصمیمگیریهای ناگهانی «دونالد ترامپ» در دور نخست ریاست جمهوی وی، آورده است که در آن زمان غیرقابل پیشبینی بودن شدید در کنار خودخواهی ترامپ و اعتماد به نفس فراوان وی کار دیپلماتها را سخت میکرد.
گاردین افزود: اکنون، علیرغم تبریکهای رسمی، آن حس نگرانی دوباره بازگشته است. اگرچه تنها ۴ درصد از رایدهندگان آمریکایی در انتخابات اعلام کردهاند که سیاست خارجی مهمترین مساله برایشان بوده است، برای کسانی که از بیرون به موضوع نگاه می کنند، این مساله به یک دغدغه مهم تبدیل شده است.
این گزارش بازگشت دوباره ترامپ به قدرت را همچون وارد کردن مواد بسیار انفجاری به دنیای پرتنش کنونی توصیف کرد و عنوان داشت که جنگ در اوکراین و درگیریها میان ایران و رژیم صهیونیستی در جریان هستند و چشم انداز جنگ سوم با چین هم مطرح است. از دیدگاه تحلیلگران سیاست خارجی جمهوریخواهان، حداقل دو مورد از این جنگ ها اضافی هستند. با این وجود ترامپ هنوز بهطور شگفتآوری، پیشنهاداتی همچون پایان دادن به جنگ در اوکراین در ۲۴ ساعت، اخراج ۱۰ میلیون مهاجر و حرف و حدیث در مورد ناتو را مطرح کرده است.
گزارش این روزنامه بریتانیایی در بخشی تحت عنوان «صلح از طریق قدرت؟» به نقل از «جرمی شایپرو» از شورای روابط خارجی اروپایی عنوان داشت که دولت دوم ترامپ باید طرز فکر خود را اصلاح کند تا مطمئن شود که ایالات متحده می تواند از خود محافظت کند و بازدارندگی را در دنیایی که به طور فزاینده خطرناک تر شده است، بازگرداند.
طبق این گزارش، در هر صورت تحلیلگران بر این اعتقاد هستند که دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ باید متفاوت باشد، زیرا چالشها تغییر کردهاند.
گزارش در مورد نوع تعامل ترامپ با پوتین نیز آورده است: اولین آزمون سیاست «معاملهگرایی» ترامپ در مورد اوکراین خواهد بود. معاون وی یکی از سناریوهای ممکن را چنین عنوان کرد: ترامپ با روسها، اوکراینیها و اروپاییها می نشیند و به آن ها می گوید خودتان یک توافق صلح را پیدا کنید.»
طبق اظهارات «جی. دی. ونس» اوکراین به عنوان یک کشور مستقل باقی خواهد ماند، اما روسیه «تضمین بیطرفی» از اوکراین خواهد گرفت و اوکراین به ناتو نخواهد پیوست. البته «ریچارد اوبراین» که یکی از نامزدهای اصلی برای پست مشاور امنیت ملی ترامپ است، در مقالهای برای «فارن افرز» عنوان داشت که ترامپ از اوکراین حمایت میکند، به شرطی که اروپا بیشتر هزینه کند.
گاردین در مورد خط مشی های ترامپ در قبال چین نیز عنوان داشت که تمام این اقدامات برای یک هدف واحد یعنی تمرکز کامل بر چالش پیشروی چین صورت می گیرد. چین باید تصمیم بگیرد که آیا تایوان را اشغال کند یا نه؟
در پایان گزارش تاکید شده است: این احساس که چین تهدید استراتژیک اصلی است، در دایره تفکرات سیاست خارجی ترامپ مشهود است.