مشهد-ایرنا- فرماندار مشهد گفت: سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد طبق قانون فرآیند ساماندهی انبارهای ضایعاتی در این کلانشهر را آغاز کرده و تا ۲۰ روز دیگر فرصت دارد واحدهای دارای مجوز را تعیین تکلیف کند.

محسن داوری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: انبارهای ضایعاتی باید مطابق قانون برای فعالیت در خارج شهر مجوز بگیرند و حتما فعالیت آنها در خارج از شهرها باشد.

وی بیان کرد: در حال حاضر سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد سه مکان در خارج شهر و در حریم کلانشهر مشهد برای جابجایی انبارهای ضایعاتی در نظر گرفته است که باید طبق برنامه تا ۲۰ روز دیگر انبارهای ضایعاتی به این مکان ها انتقال یابند.

فرماندار مشهد همچنین تاکید کرد: سایر انبارهای ضایعاتی نیز باید طبق قانون برای فعالیت خود مجوز دریافت کنند و برای فعالیت به حریم شهر منتقل شوند.

مطابق اعلام مسوولان در فرمانداری مشهد فعالیت انبارهای ضایعاتی بیشتر در روستاهای پرجمعیت حریم مشهد مانند «کشف»،«زرکش»، «کال زرکش» و بویژه «همت آباد» گسترده شده است، همچنین کمتر از ۱۰ درصد واحدهای صنفی فعال در بخش بازیافت و جمع آوری ضایعات در کلانشهر مشهد دارای مجوز فعالیت هستند.

فرماندار مشهد در سال ۱۴۰۱ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: فعالیت هزار واحد صنفی بازیافتی و ضایعاتی در مشهد و به ویژه در روستاهای حاشیه‌نشین این کلانشهر شناسایی شده است.

پاسخ شهرداری/ پلمب ۲۶۲ انبار ضایعاتی در مشهد

سخنگوی سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر مجتمع انبار ضایعات «شاهنامه»، با مساحت نزدیک به ۲۱ هکتار و با ظرفیت ۱۸۰ واحد در حال ساخت است، همچنین همه زیر ساخت‌های پروژه و دیوار کشی دور زمین و آسفالت معابر آن نیز تکمیل شده است.

سید حمزه علوی افزود: انبار ضایعات «شترک» با وسعت نزدیک به هفت هکتار و با ظرفیت ۷۰ واحد با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد در حال ساخت است و کلیه زیر ساخت های پروژه و دیوار کشی دور زمین و آسفالت معابر آن نیز انجام شده است.

وی ساخت هر انبار را در خارج از محدوده شهری عنوان کرد و گفت: بر اساس توافق قانونی و صلح‌نامه منعقد شده میان بهره بردار و شهرداری یک سوله نیز به عنوان نمونه در هر یک از پروژه ها درحال ساخت است.

سخنگوی سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد ادامه داد: فعالیت انبارهای ضایعات در محدوده شهر ممنوع است لذا این شهرداری به طور طبیعی آماری از شمار واحدهای ضایعاتی ندارد، چرا که هیچ انبار ضایعاتی دارای مجوز در شهر وجود ندارد.

وی گفت: اگر پروانه فعالیت قانونی توسط اتحادیه های زیر مجموعه اتاق اصناف برای فعالیت انبارهای ضایعاتی صادر شده است، شهرداری از آن مطلع نیست.

علوی به مقابله شهرداری با هر نوع انبار ضایعات اشاره و بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۸۱۲ انبار ضایعاتی در مشهد شناسایی شده که از این تعداد ۲۶۲ واحد پلمپ و تخلیه شده و همچنین انشعاب آب و برق ۵۳ واحد مسکونی با عنوان انبار غیرمجاز ضایعات قطع شده است.

شهرستان مشهد با سه شهر مشهد، رضویه و مُلک آباد، ۴۰۰ روستا و آبادی، چهار میلیون نفر جمعیت دارد و در مجموع نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر حاشیه نشین در ۱۲۸ روستای حریم مشهد و بافت‌های شهری نامتقارن و در هم تنیده با بافت روستایی آن زندگی می کنند.