قم - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: رزمایش پایش واحدهای عرضه کننده آفت کش‌های کشاورزی در این استان همزمان با سراسر کشور، از نوزدهم تا بیست و یکم آبان ماه جاری در حال برگزاری است.

رضا لطیفی زاده روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: در این رزمایش با هدف صیانت از حقوق عامه و استمرار نظارت بر واحدهای عرضه کننده آفت کش‌های کشاورزی، با همکاری گروه‌های نظارتی، هیأت بازرسی، نمایندگان تعزیرات و سازمان نظام مهندسی با تخلف‌هایی همچون عرضه خارج از شبکه انواع آفت‌کش‌ها و توزیع غیر مجاز آن‌ها برخورد می‌شود.

وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم طی سال‌های اخیر با هدف تامین سلامت مواد غذایی مورد استفاده مردم، بهره‌گیری از روش‌های غیر شیمیایی و بیولوژیکی را مورد توجه قرار داده که در همین خصوص میزان استفاده از سموم و آفت‌کش‌ها در باغ‌ها و مزارع استان به حد چشمگیری کاهش پیدا کرده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سال گذشته عملیات مبارزه با آفات از طریق مواد و فرآورده‌های غیر شیمیایی در سطح ۲۰ هزار هکتار از اراضی قم صورت گرفت که با بسترسازی صورت گرفته، این کار امسال در سطح ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در همین راستا تشکیل شبکه مراقبت خصوصی و دولتی، تامین عوامل کنترل بیولوژیک، آموزش بهره برداران و ترویج روش‌های کنترل غیر شیمیایی آفات در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قم قرار گرفته‌است.

وی افزود: همچون سایر برنامه‌های بخش‌ کشاورزی، موفقیت این طرح نیز نیازمند همراهی همه جانبه بهره‌برداران و کشاورزان عزیز استان است و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم با وجود تلاش بسیار برای اجرای کامل برنامه یاد شده به همکاری کشاورزان در این خصوص نیاز جدی دارند.

لطیفی زاده گفت: ما آموزش و تشویق بهره‌برداران و افزایش اعتبار به منظور تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای اجرای این طرح را با جدیت دنبال می‌کنیم و امیدواریم قم همواره به عنوان یکی از موفق‌ترین استان‌ها در مبارزه غیر شیمیایی با آفات در سطح کشور مطرح باشد.

وی با اشاره به اهمیت اجرای برنامه مبارزه غیر شیمیایی با آفات درقم، تاکید کرد:‌ استفاده از روش‌های غیر شیمیایی برای مبارزه با آفات در اراضی کشاورزی استان به طور حتم موجب افزایش سلامت گیاه و در نهایت ارتقا سلامت محصول تولیدی می‌شود.

وی افزود: تامین امنیت غذایی مردم مهمترین ماموریت سازمان جهاد کشاورزی قم است و ما تحقق کامل این هدف را همزمان با ارتقا سطح سلامت محصولات تولیدی دنبال می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.