معصومه بلوچی روز یکشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز ایلام اظهار داشت: دفتر نمایندگی ذخیره سازی خون بند ناف جهاددانشگاهی استان از سال ۱۳۸۶ شروع به فعالیت کرده و تا کنون توانسته هزار و ۵۰۰ نمونه در سطح استان جمع آوری کند.
وی افزود: مرکز خدمات تخصصی خون بندناف رویان استان در حال حاضر در حوزه سلامت و خدمات تخصصی به مادران باردار خدمات ارائه میدهد و موفق شده است سالانه بیش از ۲۰۰ نمونه خون بندناف را ذخیرهسازی کند.
مدیر بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی ایلام ادامه داد: شعبه ذخیره سازی خون بند ناف رویان به عنوان یک شرکت دانش بنیان در مرکز استان فعالیت دارد و مردم میتوانند از این خدمات بهره مند شوند.
بلوچی تاکید کرد: خون بند ناف منبعی از سلولهای بنیادی خونساز است و میتواند در درمان بیماریهای خونی بدخیم و غیربدخیم مورد استفاده قرار گیرد که بسیار مهم و ضروری است تا همه اقشار جامعه و خانوادهها از علت ذخیرهسازی و موارد استفاده خون بند ناف اطلاع و آگاهی داشته باشند.
وی اضافه کرد: خون بند ناف مملو از سلول های بنیادی خونساز است که در درمان بیماری های صعب العلاجی که منشا خونی دارند، همچون سرطان های خونی، تالاسمی، بیماری نقص سیستم ایمنی، اوتیسم، فلج مغزی و کم خونی های مادرزادی به دلیل اهمیت سلول های بنیادی کاربرد فراوانی دارد که نگهداری و ذخیره آن ، پس اندازی برای سلامت فرزندانمان و نسل های آینده است.
مدیر بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی ایلام افزود: نگهداری از خون بندناف و تهیه سلولهای بنیادی از آن در حقیقت مانند نوعی بیمه عمل میکند، ما ممکن است ماهها و سالها برای آنکه خانه یا ماشین مان را بیمه کنیم، وجهی پرداخت کنیم تا شاید برای روز مبادایی بتوانیم از آن استفاده کنیم، نگهداری از خون بندناف نیز همین حالت را دارد.
بلوچی هزینه سالانه نگهداری خون بند ناف را پنج میلیون و ۶۰۰ هزار ریال عنوان کرد و افزود: در راستای حمایت و ترغیب خانوادهها برای بهرهمندی از این ظرفیت، با هماهنگی با بانک، تسهیلات قرضالحسنه به خانوادهها اعطا میشود.
وی هزینه ثبت نام ذخیره سازی نمونه خون بند ناف را ۱۱۲ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: امکان پرداخت هزینه ها به صورت اقساط ۱۰ ماهه و یا چک ۴ ماهه وجود دارد و خانواده ها در صورت تمایل می توانند این مبلغ را به صورت اقساط و یا چک بدون بهره می توانند پرداخت کنند.
مدیر بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی ایلام با بیان اینکه طی چند سال اخیر که نمایندگی بانک خون بند ناف در استان ایجاد شد، استقبال خانوادهها از این طرح سال به سال افزایش یافته است، تاکید کرد: با توجه به ظرفیت سلولهای بنیادی خون بندناف در درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری و عمر بالای نگهداری، ذخیره این سلولها به رغم هزینههایی که دارد، میتواند بیمهای برای حفظ سلامتی فرزند باشد.
این مسئول اضافه کرد: برای اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به خانوادهها از اهمیت ذخیره سلولهای بنیادی خون بندناف برنامههای متعددی از جمله برگزاری کارگاه، کلاسهای آموزشی برای ماماها، همایش و نشستهای تخصصی با اصحاب رسانه و پزشکان متخصص زنان، کادر درمانی، پیراپزشکان و متخصصین اطفال اجرا شده است.
بلوچی افزود: برای ذخیرهسازی سلولهای بنیادی در دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در استان اقدامات عقد قرارداد از هفته ۳۴ بارداری انجام میگیرد و نمونه خون به میزان ۶۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر از جفت و در روز زایمان بلافاصله بعد از تولد با رعایت استانداردهای لازم اخذ و برای ذخیره سازی به شرکت فناوری بن یاخته های رویان در تهران ارسال میشود.
وی ادامه داد: در این نوع ذخیرهسازی، رضایت خانواده مهم است و خانواده باید خود متقاضی ذخیره سازی بوده و مادر باید موارد منع قرارداد را نداشته باشد.
بلوچی اضافه کرد: متقاضیان جهت عقد قرارداد میتوانند به دفتر نمایندگی بانک خون سولهای بنیادی خون بند ناف واقع در میدان ۲۲ بهمن شهر ایلام، ابتدای بلوار سید الشهدا جنب کوچه بیمارستان قائم ساختمان پزشکان نور طبقه ۴ مراجعه و یا با شماره ۰۹۳۰۱۳۵۷۶۳۷ و یا در سایت به نشانی www.rsct.ir نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
۲۴ آبان ماه مصادف با ۱۴ نوامبر از سوی مجامع بین المللی به عنوان روز جهانی خون بند ناف نامگذاری شده است.