به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا، اندیشکده مطالعات اسلامآباد (IPI) در آستانه اجلاس مشترک سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و اتحاد عرب در ریاض، برای بررسی اوضاع خاورمیانه سمیناری با عنوان «نسل کشی اسرائیل در غزه، تجاوزات در منطقه؛ آیا منطقه با نظم جدید روبرو است؟» با حضور جمعی از دیپلماتها و اندیشمندان سیاسی برگزار کرد.
رضا امیری مقدم سفیر ایران در پاکستان، رمیز الرای سفیر سوریه، خانم شیرین مزاری وزیر سابق حقوق بشر پاکستان، مشاهد حسین سید نماینده سابق مجلس سنای این کشور، برخی از روسای اندیشکده های تراز اول پاکستان، اساتید دانشگاهی و اصحاب رسانه در این مراسم شرکت کردند.
سخنرانان ضمن محکوم کردن تجاوزگری اخیر رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر مواضع خود در حمایت از مردم فلسطین و لبنان، تاکید کردند: نبرد علیه اشغالگری و جنایات رژیم اسرائیل، اقدام مشروع مردم مظلوم غزه و ملتهای منطقه است که از دیرباز متحمل تهاجم و اشغالگری صهیونیستها هستند.
آنان با انتقاد از واکنش غیرموثر سازمان همکاری اسلامی در دفاع از فلسطینیان از آغاز جنگ غزه، گفتند: اکنون زمان لفاظی و صرفا ژستهای سیاسی نیست بلکه سران اسلامی و عربی باید گامهای عملی برای توقف تجاوزات اسرائیل و کمک به مردم فلسطین و لبنان برداند.
امیری مقدم طی سخنرانی خود با تقدیر از مواضع قوی و شایسته مردم و دولت پاکستان در محکوم کردن تجاوزات اسرائیل و حمایت تمام قد از فلسطین و لبنان، گفت: ایران همواره حامی مظلوم و مخالف ستمگران بوده و حمایت خود را از ملت مظلوم فلسطین اعلام کرده است.
وی اضافه کرد: رژیم صهیونیستی اسرائیل در واکنش به این حمایت در اقدامی سخیف، فرمانده مجاهد شهید اسماعیل هنیه را که میهمان جمهوری اسلامی ایران بود ترور کرد.
امیری مقدم افزود: واکنش به این جنایت حق مشروع جمهوری اسلامی ایران بود ولی با درخواست برخی کشورها که برای آتش بس فعالیت می کردند این واکنش به تاخیر افتاد تا شاید با آتش بس، قدری از آلام ملت فلسطین کاهش یابد ولی بعد از بی نتیجه بودن آن تلاش ها، جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، عملیاتی را علیه این رژیم انجام داد و این کنش و واکنش بین ایران و این رژیم به صورت پینگپونگی ادامه یافت.
سفیر کشورمان گفت: اکنون جمهوری اسلامی خود را محق می داند که در دفاع مشروع و در زمان مناسب، آخرین تجاوز هوایی به کشورمان را پاسخ دهد. لازم می دانیم به این نکته اشاره کنیم که صهیونیسم بین الملل، صرف نظر از ماهیت و نگرش کشورهای اسلامی، مسلمانان را نه به عنوان یک دولت، بلکه به عنوان مسلمان هدف قرار داده است.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران عمیقا معتقد است که راه حل این مشکل و سایر مشکلات امت اسلامی، در وحدت و یکپارچگی واقعی در جهان اسلام نهفته است. در این راستا، پس از اقدام تجاوزکارانه اخیر رژیم صهونیستی به قلمرو ایران، دستگاه دیپلماسی تهران طی چند هفته گذشته با شکل دهی یک کارزار دیپلماتیک، از طیف گسترده ای از کشورهای همسایه بازدید کرد. برآیند این ابتکار عمل، محکوم کردن گسترده اقدام تجاوزکارانه صهیونیست ها علیه ایران از سوی کشورهای مختلف اسلامی بود.
سفیر ایران در پاکستان تاکید کرد: حرکت پویای شکل گرفته چشم انداز مثبتی از اجماع سازی و وحدت، صلح سازی و اعتماد سازی را در جهان اسلام نوید می دهد.
شیرین مزاری، وزیر سابق حقوق بشر و رئیس اندیشکده مطالعات اسلامآباد نیز همدستی آمریکا و اروپا در نسل کشی فلسطینیان توسط رژیم نامشروع صهیونیستی را سرزنش و تاکید کرد: حاکمان مسلمان از گذشته عبرت بیاموزند چرا که سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل و همنوایی با جبهه غرب، عواقب سنگینی برای آنان و ملتهایشان خواهد داشت.
وی با ابراز همبستگی با جمهوری اسلامی ایران در برابر تجاوزگری رژیم صهیونیستی و همدردی با مردم فلسطین و لبنان، افزود: ما اقدام فوری دولت پاکستان را برای کمک به ملتهای تحت ستم اسرائیل خواستار هستیم و نباید نسبت به دگرگونیهای سیاسی و راهبردی منطقه غافل بمانیم.
در این سمینار مشاهد حسین سید رئیس سابق کمیسیون امور دفاع مجلس سنای پاکستان با ادای احترام به شهدای محور مقاومت از جمله سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه، گفت: تجاوزات رژیم صهیونیستی در منطقه با پشتیبانی کامل آمریکا و چراغ سبز متحدانش انجام می شود؛ در عین حال نبرد رزمندگان فلسطین و جریان طوفان الاقصی نقشه استکبار جهانی برای تغییر خاورمیانه و یا تجزیه سرزمینهای اسلامی را خنثی کرد.
وی اقدام قاطع جهان اسلام برای توقف تشدید بحران را در فلسطین خواستار شد و پیشنهاد کرد که در اجلاس پیش روی سران کشورهای عربی و سازمان همکاری اسلامی یک هیات بین المللی متشکل از رهبران مسلمان و همچنین نمایندگانی از اروپا برای دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده با هدف حمایت از آتش بس فوری در غزه، تحویل کمک های بشردوستانه و حمایت از تاسیس کشور مستقل فلسطین تشکیل شود.
این سیاستمدار پاکستانی همچنین ابتکارات کلیدی را برای رسیدگی به بحران فلسطین پیشنهاد کرد که شامل تاسیس یک ناوگان بشردوستانه دریایی متشکل از کشورهای اسلامی منطقه برای شکستن محاصره غزه با کسب مجوز سازمان ملل متحد، ایجاد صندوق بازسازی فلسطین تحت سازمان همکاری اسلامی برای بازسازی غزه و لبنان و تشکیل دادگاه جنایات جنگی برای پاسخگویی سرکردگان اشغالگر اسرائیل، است.
براساس این گزارش، سناتور محمد اسحاق دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان جهت شرکت در نشست وزیران سازمان همکاری اسلامی روز گذشته به عربستان عزیمت کرد.
قرار است شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز برای حضور در نشست مشترک سران سازمان همکاری اسلامی و اتحاد عرب در ریاض امروز (یکشنبه) عازم عربستان سعودی شود.