به گزارش ایرنا اسماعیل زیارتی نصرآبادی روز یکشنبه در کارگاه آموزشی تخصصی شوراهای اسلامی شهر و روستایی استان اصفهان افزود: هفت ردیف درآمد برای شهرداریها و دهیاریهای کشور وجود دارد که «وجوه متمرکز»(درآمد شرکتهای دولتی در حدود بودجه و مصوب مالیات بر ارزش افزوده) مهمترین و پایدارترین وجه درآمدی است؛ زیرا برخی از شهرداریها و دهیاریها درآمد محلی خاصی ندارند.
وی با اشاره به اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده بهمنظور جلوگیری از تبعیض در سال۱۴۰۰ تصویب شد، ادامه داد: شوراهای شهر و روستا باید به منابع درآمدی آشنا باشد و بدقت بررسی کند که آیا عدالت برقرار شده است یا نیاز به پیگری دارد.
معاون برنامه ریزی توسعه مدیریت و منابع انسانی شورایعالی استانها گفت: در قانون مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ منبع درآمد مشخص شده است که عوارض کالا و خدمات، کالاهای نفتی، طلا و جواهر، نوشابههای قندی، کالاهای آسیبرسان به سلامت، انواع سیگار، عوارض سبز، عوارض شمارهگذاری وسایط نقلیه، عوارض سالیانه حمل و نقل برونشهری و عوارض گمرکی را شامل میشود.
وی ادامه داد: بیشترین منبع درآمد قانون مالیات بر ارزش افزوده از عوارض کالا و خدمات تأمین و ۹۰ درصد آن به حساب متمرکز وجود اداره مالیاتی و ۱۰ درصد دیگر به حساب متمرکز وجوه وزارت کشور واریز و توزیع آن بر اساس شاخص توسعهنیافتگی محاسبه می شود.
زیارتی گفت: همچنین وزارت کشور به سازمان شهرداریها و دهیاریها اختیار داده است تا ۲۰ درصد از سهم شهرداریها و دهیاریها از عوارض قانون مالیات بر ارزشافزوده را که در اختیار آن وزارتخانه قرار میگیرد برای کمک به تأمین ماشینآلات خدماتی و عمرانی شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت و دهیاریها هزینه کند.
وی تاکید کرد: همچنین در ذیل قانون مالیات بر ارزش افزوده، شوراهای بخش و شهر، تنها مرجع مهم دارای اختیار عمل برای تصویب عوارض مالیات بر ارزش افزوده هستند که از این مزایا میتوانند به نفع بخش و شهر خود استفاده کنند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اصفهان نیز در این نشست گفت: این استان با داشتن ۹۷ شورای روستایی تاکنون توانسته است ۸۴ درصد از محل تعیین اعتبارات درآمدی خود را محقق کند که از این میزان تاکنون ۴۰ درصد آن مربوط به هزینههای جاری، استفاده نشده است.
مجید جوهری تصریح کرد: در دو سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای دفاتر روستایی برای خرید ۳۱۳ دستگاه خدماتی و عمرانی به تصویب رسید که تاکنون ۱۴۰ دستگاه آن خریداری و تحویل شده است.
به گزارش ایرنا، مالیات دارای ۲ نوع شامل مالیات مستقیم و مالیات ارزش افزوده است که در بخش مالیاتهای مستقیم، مالیات صرفا به حساب خزانه واریز میشود اما در بخش مالیاتهای ارزش افزوده، چهار درصد از محل مالیات وصول شده بین شهرداریها، دهیاریها و مناطق عشایری تقسیم می شود.
استان پنج میلیون نفری اصفهان دارای ۲۸ شهرستان، ۵۶ بخش، ۱۱۴ شهر، ۱۳۳ دهستان و ۹۱۱ روستاست.