به گزارش ایرنا از وزارت دادگستری، امین حسین رحیمی که برای شرکت در کنفرانس بینالمللی پایان دادن به خشونت علیه کودکان به کلمبیا سفر کرده بود، در حاشیه این کنفرانس با «نجات مولا مجید» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در موضوع خشونت علیه کودکان دیدار و گفتوگو کرد.
رحیمی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنفرانس و فراهم شدن فرصت تبادل نظر و گفتوگو میان نمایندگان دولتها، ابتکار برگزاری این کنفرانس بینالمللی را فرصتی مغتنم برای همافزایی و همگرایی جهانی در حمایت از کودکان و جلوگیری از خشونت علیه آنان برشمرد.
وزیر دادگستری با ابراز تاسف از بروز اشکال مختلف خشونت علیه کودکان که فجیعترین مورد آن در حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به کودکان غزه و لبنان قابل مشاهده است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اقدامات غیرانسانی اسرائیل را محکوم کرده و امیدواریم با محوریت سازمان ملل و تلاش سایر کشورها هرچه سریعتر شاهد توقف این خشونتها و مجازات عاملان این جنایات در سطح بینالمللی باشیم.
انتقاد از برخورد دوگانه کشورهای غربی با موضوع خشونت علیه کودکان
وی با انتقاد از برخورد دوگانه کشورهای غربی با موضوع خشونت علیه کودکان، استانداردهای دوگانه این کشورها را زمینهساز ایجاد آشفتگی، نابرابری و ناامنی برای کودکان عنوان کرد و گفت: نقض حقوق مسلم کودکان در قالب جنگ و تحریم، در عمل اصول اعلامیهها و کنوانسیونهای حقوق بشری را بیاعتبار میسازند.
رحیمی در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از اقدامات ایران در زمینه اقدامات پیشگیرانه، خدمات حفاظتی، نظارت و گزارش، پیگیریهای حقوقی و رفع خلاءهای قانونی همچنین مشارکت و همکاری در حوزه صیانت از حقوق کودکان و پیشگیری از خشونت علیه آنان اظهار داشت: معتقدیم برای دستیابی به وضعیت مطلوب همچنان کار زیادی برای انجام وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که همه کودکان از حمایت و ایمنی برخوردار هستند. مرجع ملی حقوق کودک به مأموریت خود متعهد است و به همکاری با نماینده ویژه دبیرکل در امور خشونت علیه کودکان و سایر شرکا برای دستیابی به اهداف مشترک خود ادامه خواهد داد.
پیشنهاد تشکیل صندوق حمایت ویژه مشترک برای حمایت از کودکان غزه و لبنان
وزیر دادگستری در حاشیه برگزاری کنفرانس بینالمللی پایان دادن به خشونت علیه کودکان در کلمبیا با «عمر عبدی» مدیر اجرایی یونیسف نیز دیدار و گفتوگو کرد.
رحیمی در این دیدار با استقبال از توسعه مناسبت و همکاریهای دوجانبه و بینالمللی در جهت بهبود شرایط زندگی کودکان اظهار داشت: حملات وحشیانه رژیم جعلی اسرائیل به غزه و لبنان سبب قتل عام، بیخانمانی و مفقود شدن دهها هزار نفر از کودکان و زنان و بیگناه شده و این آمار هر روز در حال افزایش است، پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از کودکان آسیب دیده در این منطقه، تشکیل صندوق حمایت ویژه مشترک با محوریت یونیسف و کاهش آلام آسیبدیدگان است.
وی با اشاره به همکاری فعالانه مرجع ملی حقوق کودک با دفتر یونیسف در تهران، اظهار امیدواری کرد که با گسترش این همکاریها، زمینه ایجاد شرایطی مناسب و بهینه و به دور از خشونت و آسیب برای کودکان فراهم آید.
دیدار وزیر دادگستری با همتای کلمبیایی
وزیر دادگستری در دیدار با «نستور اوسونو» وزیر دادگستری کلمبیا نیز ضمن استقبال از ابتکار این کشور در برگزاری کنفرانس بینالمللی پایان دادن به خشونت علیه کودکان، بر توسعه مناسبات حقوقی و قضایی بین جمهوری اسلامی ایران و کلمبیا تاکید کرد.
رحیمی با قدردانی از مواضع رئیس جمهور کلمبیا درباره بحران غزه، نسلکشی رژیم اشغالگر همچنین حمایت بیقید و شرط از ملت مظلوم فلسطین را اقدام شایسته کلمبیا در تعیین نمایندگان ویژه برای پیگیری شکایت از رژیم آپارتاید اسرائیل نزد دیوان بینالمللی دادگستری دانست و این اقدام را شجاعانه و ارزشمند برشمرد.
وزیر دادگستری گفت: آمادگی داریم تا از کلمبیا در مجامع بینالمللی با موضوع فلسطین و دیگر موضوعات مورد علاقه حمایت کنیم. رژیم کودککش اسرائیل در یک سال گذشته بیش از ۵۰ هزار نفر را در غزه و لبنان به شهادت رسانده است و باید با اتخاذ اقدامات تنبیهی از پیشروی جنونآمیز این عنصر نامطلوب در عرصه بینالملل جلوگیری شود.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با بیش از ۴۰ کشور سند همکاری در زمینه حقوقی و قضایی منعقد کردهایم و با توجه به اینکه بین جمهوری اسلامی ایران و کلمبیا هیچ سند همکاری دوجانبه حقوقی و قضایی منعقد نشده است، علاقهمند به توسعه و تعمیق روابط حقوقی و قضایی بین دوکشور هستیم.
رحیمی اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد شکوفایی و توسعه روزافزون روابط ایران و کلمبیا بخصوص در زمینه اقتصادی و سیاسی باشیم.
به گزارش ایرنا، کنفرانس بینالمللی پایان دادن به خشونت علیه کودکان به ابتکار کلمبیا و با حمایت یونیسف، سازمان بهداشت جهانی، نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد و کشور سوئد روزهای ۷ و ۸ نوامبر سال جاری میلادی (۱۷ و ۱۸ آبان ۱۴۰۳) در بوگاتا پایتخت کلمبیا برگزار شد.
وزیر دادگستری و رئیس مرجع ملی حقوق کودک که ریاست هیات ایرانی را بر عهده داشت، به عنوان یکی از سخنرانان اصلی این کنفرانس بینالمللی، دیدگاهها و برنامههای جمهوری اسلامی ایران را برای پایان دادن به خشونت علیه کودکان در جهان تبیین کرد.