دکتر سید حسین موسوی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی ۶ ماهه سال گذشته هفت مورد فوتی ناشی از گاز مونواکسید کربن در استان ثبت شد که از این تعداد چهار نفر مرد و سه نفر زن بودند.
وی اضافه کرد: طی ۶ ماهه اول امسال از مجموع فوتی های گاز گرفتگی، ۹ نفر مرد و پنج نفر زن بوده اند.
این مسوول با بیان اینکه عوامل متعددی موجب گازگرفتگی افراد می شود، گفت: نکته مهمتر این است که افزایش فوتی های ناشی از گاز مونواکسید کربن در سال جاری مربوط به ۶ ماهه اول امسال بوده که انتظار آن نمی رفت.
وی با بیان اینکه با توجه آغاز فصل سرد سال و استفاده بیشتر مردم از وسایل گرمایشی، امکان افزایش آمار گازگرفتگی در استان وجود دارد، اظهار داشت: برای به حداقل رساندن این آمار باید عوامل ایجاد کننده خطر مسمومیت ناشی از مونواکسید کربن بیش از گذشته به عموم مردم اطلاع رسانی شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان گفت: به رغم اطلاع رسانی ها توجه مردم به این موضوع کمرنگ شده است یا آنگونه که باید و شاید توجه جدی به این موضوع نمی شود.
وی از عموم مردم درخواست کرد: بیش از گذشته به نکات و علائم مسمومیت ناشی از گاز مونواکسید کربن توجه داشته باشند.
مونو اکسیدکربن گاز بی رنگ، بی بو و بدون مزه و بسیار خطرناک است و با سرعت بالایی وارد بدن میشود و تمایل زیادی به ترکیب با هموگلوبین خون دارد.
زمانی که مونو اکسید کربن به هموگلوبین میچسبد، جایگزین اکسیژن می شود و فرآیند اکسیژنرسانی به خون را مختل و مسمومیت بسیار شدیدی را ایجاد میکند.
علائم گاز گرفتگی شبیه به تمامی بیماریهای سرماخوردگی شایع در این فصل بوده و ممکن است بر اثر آن در همه افراد خانواده علائمی مانند سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و احساس خستگی کنند.