به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، سعید خدایگان امروز (یکشنبه) در نشستی با خبرنگاران در پاسخ به سوال ایرنا در خصوص وجود طرح های مختلف در شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر در سالهای گذشته گفت: در دور جدید مدیریتی شناسایی نخبگان در کشور ساماندهی خواهد شد. تقریبا تمام طرح های بنیاد نخبگان در خصوص شاخص های نخبگی در گذشته با کار دقیق و کارشناسی ارزیابی و بازنگری می شود.
وی افزود: این کار با کمک و همفکری جامعه نخبگان و مستعدین کشور انجام خواهد شد. از نخبگان خواهیم خواست تمام نقاط قوت و ضعف طرح های گذشته را برای شناسایی نخبگان به بنیاد ملی نخبگان اعلام کنند. این موارد را در آیین نامه ها و طرح های جدید اعمال خواهیم کرد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وجود ۲۳ طرح فعال و غیرفعال از گذشته تاکنون برای شناسایی و ارزیابی نخبگان، از عزم این مجموعه برای بازنگری و تعریف نظام جدید شناسایی نخبگان همچنین ایجاد یک نظام یکپارچه در شناسایی نخبگان در کشور خبر داد.
وی از نخبگان و استعدادهای برتر کشور درخواست کرد، در سامانه ای که بهزودی در سایت بنیاد ملی نخبگان برای نظرسنجی پیرامون شاخص ها و طرح های شناسایی نخبگان فعال می شود شرکت کرده و در این نظرسنجی نظرات خود را برای بهره گیری برای طراحی نسخه جدید اعلام کنند.
احیای طرحهای شهید وزوایی و شهید احمدیروشن
خدایگان با اشاره به وجود دو معاونت تخصصی در بنیاد ملی نخبگان شامل معاونت مستعدین و آینده سازان همچنین سرآمدان و آینده سازان افزود: در هریک از این معاونت ها دو طرح شاخص فعال شده است. طرح شهید وزوایی و طرح شهید احمدی روشن از معاونت مستعدان و آینده سازان و طرح های شهیدچمران و مرحوم دکترکاظمی آشتیانی از معاونت سرآمدان و نخبگان.
وی افزود: طرح شهیدوزوایی و طرح شهید احمدی روشن از ۱۵ آبان فعال و ابلاغ شده و طرح های شهیدچمران و کاظمی آشتیانی نیز در هفته جاری ابلاغ و اجرایی خواهد شد.
خدایگان در پاسخ به این سوال که آیا با وجود سازمانی همچون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) ذیل وزارت آموزش و پرورش برای شناسایی نخبگان دانش آموزی، بنیاد چرا اصرار به شناسایی مستعدان برتر دانش آموزی کشور دارد؟ توضیح داد: اصراری برای ورود به بخش دانش آموزی نداریم اما این تکلیفی است که براساس نقشه و سند راهبردی بنیاد ملی نخبگان برای ما تعریف شده است.
وی افزود: بر اساس این سند شناسایی، هدایت نخبگان یکی از ماموریت های اصلی بنیاد ملی نخبگان است و به طور حتم نیز شناسایی استعدادهای برتر هرچه قدر از سنین پائین تر انجام شود، هدایت و حمایت از آنها نیز بسیار بهتر و اثرگذارتر خواهد بود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وجود بیش از ۱۷ میلیون دانش آموز و حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ دانشجو در کشور و بودجه محدود بنیاد تاکیدکرد: بنیاد ملی نخبگان نباید کار تصدی گری انجام دهد؛ بلکه باید با همکاری وزارتخانه ها و دستگاه ها و استفاده از ابزارهای موجود برای شناسایی نخبگان بهره گیری کند.
وی افزود: به عنوان مثال سمپاد ذیل وزارت آموزش و پرورش به طورحتم یک ابزار مناسب برای معرفی استعدادهای برتر دانش آموزی به بنیاد ملی نخبگان است و ما نیز با تعامل لازم با این سازمان ها یک حمایت ویژه از این دانش آموزان در مسیری که مطابق به رسالت نهاد و سازمان مربوطه باشد خواهیم داشت.