به گزارش ایرنا، بهرام سرمست یکشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه، اظهار کرد: اصحاب رسانه برای اعتلای فرهنگ، اقتصاد، سیاست، پیشرفت و توسعه استان دغدغه مند هستند و امیدواریم با همفکری و تبدیل ایدهها به عمل بتوانیم رسالت تاریخی خود به استان را ادا کنیم.
وی تاکید کرد: برای رزومه سازی و استاندار بودن به استان نیامدهام بلکه آمدهام تا برای استانم ادای دین کنم و در اواخر خدمتم، اثر ماندگاری از خود به یادگار بگذارم.
وی با بیان اینکه مهمترین وظیفه و اختیار استاندار، به فعلیت رساندن تمام ظرفیتها و هماهنگی تمام حرکتها است، گفت: توسعه پایدار از سه ضلع یک مثلث تشکیل شده که محور و کانون آن، توسعه انسانی است از این رو باید تمام ابعاد توسعه را در استان دنبال کنیم و صرف توسعه اقتصادی بدون توسعه فرهنگی و سیاسی به سرانجام نمیرسد.
سرمست اظهار کرد: آذربایجان شرقی از جایگاه و نقش تاریخی خود به صورت فرساینده و کاهنده دور شده است.
وی ادامه داد: کارهای فرهنگی باید در چارچوبهای ملی و فراملی دنبال شود و بتوانیم فرهنگ خطه خود را باور و آن را رشد دهیم بر این اساس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید پشتیبان افرادی باشد که این راه را دنبال میکنند.
همواره میگوییم که شهر اولینها هستیم ولی مهم این است که آیا توانستهایم این رکوردها را حفظ کنیم؟
وی خاطرنشان کرد: همواره میگوییم که شهر اولینها هستیم ولی مهم این است که آیا توانستهایم این رکوردها را حفظ کنیم؟
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم حمایت از نخبگان فرهنگی و مفاخر تاریخی و علمی، گفت: برخی از مدیران آمارسازی میکنند و تاسف بار است که استان، جایگاه بیست و هفتم را در موضوع سرمایه گذاری دارد که اگر اشتباهی در این آمار وجود دارد باید پیگیری و اصلاح شود.
وی با بیان اینکه بودجههای عمرانی فقط پنج درصد بوده و ۸۵ درصد بودجهها صرف هزینهای است، اظهار کرد: باید اعتبارات و طرحهای ویژهای در این راستا دنبال شود.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه از زمان پیش از معارفه به عنوان استاندار، اَبرپروژههای مهم استان چون انتقال آب ارس به تبریز و احیای دریاچه ارومیه را دنبال میکند، افزود: باید پیش از احیا دریاچه ارومیه ستاد احیا را احیا می کردیم که در داخل سه استان کوچک سازی شده بود و این کار را انجام دادیم.
سرمست با اشاره مجدد به احیای ستاد احیای دریاچه ارومیه، گفت: برخی اقدامات گذشته در راستای احیای دریاچه باید بازبینی و بروزرسانی شود.
وی ادامه داد: تعداد ۲۶ اقدام عملی در گذشته برای احیای دریاچه تعریف شده ولی تراز دریاچه ارومیه امروز در حد ثابت مانده است که خلا تمام این اقدامات، بهره نگرفتن از ظرفیت مجامع محلی، گروههای فرهنگی و اجتماعی محلی و رسانه ها است.
وی با اشاره به وجود پیشنهاداتی چون استفاده از پنلهای خورشیدی در حوضه دریاچه ارومیه، گفت: اقدامات مربوطه در حال بازبینی بوده و این دریاچه باید به عزم ملی تبدیل شود.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه هیچ یک از زیرساختها برای ایفای نقش تاریخی استان جهت مبادلههای تجاری آماده نیست، گفت: طرح توجیهی در این خصوص تهیه و به دولت ابلاغ شده که در صورت تایید، جهشی در ارتباط با مبادلات تجاری مستقیم و غیرمستقیم با ۶ کشور اتفاق میافتد.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت اتاق بازرگانی برای توسعه تجارت نهایت استفاده را کرد، افزود: از هر کسی که بخواهد گامی در راه توسعه استان بردارد یا قلمی در این مسیر بزند، حمایت میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه کارنامه و برنامه مدیران برای انتصاب ارزیابی میشود، اظهار کرد: پس از انتشار خبر عدم قطع مازوت سوزی در تبریز به روش های مختلف و از طریق افراد مختلف پیگیری کردیم و قول بررسی و رفع مشکل را گرفتیم، ما اجازه آسیب دیدن مردم را نمیدهیم.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه با نمایندگان استان تعامل میکنم اما معامله نه، افزود: کارهای اقتصادی استان همچنان ادامه دارد و انتصاب فرمانداران نیز در دستور کار بوده است.
وی همچنین اظهار کرد: نباید به نقش روزنامههای استان در سطح استان اکتفا کرد بلکه این رسانهها باید در سطح ملی قدرت نمایی کنند و ما به خبرنگاری به عنوان فرصت و نه تهدید نگاه میکنیم و هرچه از دستمان بربیاید برای رفاه آنها انجام میدهیم.
وی به راهکار توسعه استان اشاره کرد و گفت: استانهایی که رشد یافتهاند، انباشت سرمایه و سرمایه گذاری دارند که بر این اساس پیشنهاد راه اندازی صندوق توسعه برای استان را دادهام که با روش شیوههای سنتی و جدید تامین مالی عمل میکند.