سنندج- ایرنا- "پویا الان میدان بسیجم، نرسیده به دانشگاه آزاد، کنار پارک، تا ساعت ۹ اینجام بیا"؛ گوشی را قطع می‌کند و به کارش ادامه می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مشتری دارد راهنمایی‌اش می‌کند که حتما به پارک علم و فناوری برود و پیگیر باشد تا ایده‌اش ثبت شود و مورد حمایت پارک قرار گیرد و اینطوری کارش هم رونق بگیرد.

در یک غروب پاییزی(آبان‌ماه)، جوانی سنندجی در یک جای متفاوت در حال اصلاح موی سر مشتری است؛ سینا الله ویسی ۳۰ سال دارد و ۲ سال و نیم است که آرایشگاه سیار راه انداخته و در خیابان‌ها می‌چرخد و داخل کانکس پشت خودرویش(فولکس)، موی سر مشتری‌ها را اصلاح می‌کند.

مشتری که کار اصلاح سرش دارد تمام می شود، می‌گوید حدود یک سال است پیش سینا می‌آید و به خاطر اخلاق خوب و صبر و حوصله‌اش، مشتری ثابتش شده است.

این آرایشگر خوش ذوق، آرایشگاهش را در کانکسی هفت مترمربعی که خودش ساخته، راه‌اندازی کرده است؛ البته این اتاق، چیزی کم از آرایشگاه‌های دیگر ندارد.

از سینا می‌پرسم چرا آرایشگاه سیار راه انداخته و در مغازه این کار را انجام نمی دهد که می گوید: واقعیتش بخاطر اجاره بهای سنگین مغازه‌ها و شرایط اقتصادی، به فکر ایجاد آرایشگاه سیار افتادم.

این آرایشگر خوشفکر که قبل از این هم آرایشگر بوده و مغازه اجاره‌ای داشته است، ادامه می‌دهد: البته جدا از بحث بالا بودن نرخ اجاره مغازه، بعضی از مشتری‌ها هم فرصت نداشتند که مغازه بیایند و حالا من کار آنان را راحت کرده‌ام، با من تماس می گیرند و من هم در نزدیکترین مکان به محل زندگی آنان حاضر می‌شوم و موی سرشان را اصلاح می‌کنم.

او مستاجر اما از شغلش راضی است و بعضی روزها مشتری زیاد دارد و بعضی روزا هم به قول خودش تعداد تماس‌ها و مشتری‌هایش به ۲ نفر هم نمی رسد.

سینا می‌گوید: فقط من و یک نفر در مشهد، آرایشگاه سیار راه‌ انداختیم و کسی دیگر در ایران چنین آرایشگاهی ندارد.

به کارم علاقمندم

او به این هم اشاره می‌کند که بعضی ها هم در مسیر حرکت خودرویش، مشتری می‌شوند و ادامه می دهد: نرخ اصلاح سر من با بقیه آرایشگاه‌ها فرقی ندارد و تلاشم این بوده به بهترین شیوه کارم را انجام دهم و مشتری‌هایم را راضی نگه ‌دارم.

سینا هر روز غیر از جمعه‌ها، از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۹ شب کار می‌کند.

از ایده‌اش برای توسعه کارش می پرسم که می‌گوید: زمانی که می‌خواستم این آرایشگاه سیار را درست کنم، ایده‌های زیادی داشتم اما کسی من را حمایت نکرد و حالا هم اگر کسی من را پشتیبانی کند، شعبه‌های جدیدی می‌زنم و کارهای جدیدتری انجام می دهم که نه تنها در سنندج بلکه در ایران بی‌نظیر باشد.

از مراجعه‌اش به ادارات و دستگاه‌های مختلف و عدم حمایت و استقبال آنها گلایه می کند و ادامه می دهد: بعضی از ادارات، جدا از اینکه حمایتم نکردند، به نوعی کارم را هم مسخره می‌کردند اما هیچوقت ناامید نشدم و با قدرت به شغلم ادامه دادم، چون به کارم علاقمندم.

او البته به این هم اشاره می کند که خیلی از اقوام و نزدیکانش، با کارش موافق نبوده‌اند اما توجهی نکرده و این شغل را با عشق و علاقه دنبال کرده است.

مسئولان از جوانان دارای ایده حمایت کنند

سینا از مسئولان می‌خواهد از قشر جوان و صاحب ایده حمایت‌ کنند و کاری نکنند، جوانان سرخورده شوند.

او اضافه می‌کند: خیلی از جوانان صاحب ایده و فکر هستند اما چون از حمایت دستگاه‌ها و مسئولان مطمئن نیستند و خودشان هم توان مالی ندارند، جرات و جسارت نمی کنند ایده‌هایشان را عملی کنند.

سینا باز هم به شغل خودش اشاره می کند و ادامه می دهد: اگر حمایت شوم و لوازم مورد نیاز داشته باشم، در همین اتاق هفت مترمربعی، ۲ نفر دیگر هم می توانند کار کنند و درآمد داشته باشند ولی الان جرات این کار ندارم چون ممکن است نتیجه نگیرم.

این آرایشگر جوان امیدوار است شغلش به عنوان ایده جدید در پارک علم و فناوری ثبت شود تا بتواند از تسهیلات بانکی برای توسعه کارش استفاده کند.

بعد از تمام شدن صحبت هایمان، سینا موی سر من را هم اصلاح کرد؛ ۲ مشتری دیگر در صف انتظار نشسته بودند.