مشهد- ایرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: تاکنون ۷.۵ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال زیر پوشش این دانشگاه معادل افزون بر ۲۲ هزار و ۶۹۰ نفر مبتلا به دیابت شناسایی شده است.

دکتر حامد جزجلالیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد جمعیت مبتلا به دیابت ۱۴ هزار و ۶۶۹ نفر زن و هشت هزار و ۲۳ نفر مرد هستند.

وی ادامه داد: همچنین تاکنون نزدیک به ۴.۱ درصد معادل ۱۲ هزار و ۳۶۷ نفر از جمعیت بالای ۳۰ سال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در معرض دیابت (پیش دیابتی) شناسایی شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: جمعیت در معرض دیابت (پیش دیابتی) درصورت رعایت نکردن سبک زندگی سالم حتی اگر به دیابت هم مبتلا نشوند، ممکن است در سال‌های آینده، مبتلا به بیماری های قلبی عروقی و بعضی از عوارض این بیماری شوند.

وی گفت: دیابت نوع ۲ قابل پیشگیری و وابسته به سبک زندگی افراد است و فعالیت بدنی منظم و تغذیه سالم نقش مهمی در پیشگیری و یا کنترل دیابت دارد.

جزجلالیان با اشاره به اینکه پایبندی به دارو برای بیماران دیابتی بسیار مهم است، افزود: به رغم مصرف دارو چنانچه سبک زندگی فرد اصلاح نشود، ممکن است بیماری کنترل نشده و بیمار دچار عوارض دیابت شود.

وی خاطر نشان کرد: در دیابت نوع ۲ سابقه خانوادگی نقش مهمی دارد، اما برخی عوامل از قبیل نداشتن تحرک کافی، چاقی، اضافه وزن، افزایش کلسترول خون، دیابت بارداری، فشارخون و تغذیه ناسالم، چاقی شکمی، افزایش سن و پیش دیابتی بودن بیشترین نقش را ایفا می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با تاکید بر لزوم سنجش منظم قند خون، فشارخون و چربی خون در افراد دیابتی ادامه داد: چاقی و دیابت همبستگی مستقیم با یکدیگر دارند، در مورد کنترل دیابت، فقط سنجش قندخون مورد تاکید نیست، بلکه همزمان باید فشارخون و چربی خون نیز کنترل شود.

وی در خصوص عوارض بیماری دیابت گفت: دیابت به طور کلی تمامی ارگان‌های بدن را درگیر می‌کند و نهایتا ممکن است به عوارض غیرقابل بازگشتی مانند، نارسایی کلیه، کوری، مشکلات نوروپاتی (درگیری اعصاب محیطی)، پای دیابتی، قطع عضو، عفونت‌های مزمن و سکته های قلبی و مغزی منجر شود.

جزجلالیان در پایان به همه همشهریان به ویژه افراد بالای ۳۰ سال توصیه کرد در صورت داشتن علائم دیابت به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه کنند تا آزمایشات و اقدامات بعدی انجام شود.

به گزارش ایرنا، مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.