علی زندیه روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، نقش آموزش و رعایت پیوستهای ایمنی در کاهش حریق واحدهای مسکونی را مهم دانست، افزود: در ساخت و سازهای جدید، رعایت پیوستهای ایمنی الزامی است و به طور معمول این نکات رعایت میشود، اما شاهد آن هستیم که بسیاری از صاحبان واحدهای مسکونی در نگهداری تجهیزات ایمنی، توجه کافی ندارند.
وی با تاکید بر اهمیت سرعت عمل در هنگام بروز آتشسوزی، گفت: شهروندان باید در لحظات اولیه حریق بلافاصله با سازمان آتشنشانی تماس بگیرند. در کنار نجات جان خود و اطرافیان، استفاده از کپسولهای اطفای حریق و قطع شریانهای برق از جمله اقداماتی است که میتواند به کاهش خسارات کمک کند.
زندیه در ادامه از اقدام جدید شهرداری قم برای کاهش خطرات ناشی از آتشسوزی خبر داد و گفت: یکی از اقدامات مهم اخیر شهرداری، انتقال و خروج انبارهای نگهداری ضایعات از محدوده شهر است که به دلیل وجود مواد قابل اشتعال، میتواند در صورت بروز حریق، مشکلات جدی ایجاد کند.
وی همچنین از وضعیت ایمنی برخی واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده و قدیمی ابراز نگرانی کرد و افزود: در حال حاضر، برخی از واحدهای مسکونی در کنار پاساژهای قدیمی و بافتهای فرسوده از نظر ایمنی شرایط مطلوبی ندارند و این میتواند مخاطراتی برای شهروندان ایجاد کند. در این مناطق، باید ایمنیهای لازم به صورت جدی اعمال شود.
وضعیت استاندارد سرانه های ایمنی در قم
وی در ادامه به وضعیت استاندارد ایستگاههای آتشنشانی در شهر اشاره کرد و گفت: شهر قم با ۲۵ ایستگاه آتشنشانی، از نظر استانداردهای جهانی وضعیت قابل قبولی دارد. بر اساس جمعیت شهر، به ازای هر ۵۰ هزار نفر باید یک ایستگاه فعال وجود داشته باشد که در این زمینه با رعایت این استانداردها، شهری ایمن محسوب میشود.
زندیه افزود: میانگین زمان رسیدن به محل حادثه و آتشسوزی در قم، سه دقیقه و ۳۰ ثانیه است که با توجه به استاندارد جهانی چهار دقیقه ای، ۳۰ ثانیه از استانداردهای جهانی جلوتر است.
وی در ادامه به خطرات استفاده از دستگاههای غیراستاندارد در واحدهای مسکونی و کارگاهی همزمان با آغاز فصل سرما،گفت: استفاده از شعلههای باز و غیراستاندارد در این واحدها، به ویژه بخاطر تولید مونوکسیدکربن، میتواند حوادث جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی قم از توصیههای ایمنی در استفاده از بخاریهای گازی سخن گفت و یادآور شد: طول شلنگ بخاریهای گازی نباید بیشتر از ۱ متر و ۲۰ سانتیمتر باشد، مسیر دودکش بخاری باید مسدود نباشد و رنگ شعله بخاری باید آبی باشد تا از بروز حوادث ناشی از احتراق ناقص جلوگیری شود.
وی در پایان با اشاره به فعالیتهای آموزشی سازمان آتشنشانی، گفت: سال گذشته در ۵۴۷ مدرسه، آموزشهای خدمات ایمنی به دانشآموزان ارائه شد که این اقدام به افزایش آگاهیهای عمومی در زمینه ایمنی کمک شایانی کردهاست.