دکتر محمدرضا حاتمی، همزمان با هفتمین سالگرد وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری ازگله در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا، افزود: هر چند وقوع زلزله، قابل پیشبینی نیست اما هر چقدر ایستگاههای لرزهنگاری بیشتری در مناطق مختلف کشور داشته باشیم، قادر به ثبت خرد لرزهها خواهیم بود و با رصد اطلاعات مربوط به آنها به سرنخهایی درباره زلزلههای احتمالی آینده خواهیم رسید.
وی افزود: ایستگاههای لرزهنگاری فعلی، پراکندگی نسبتا مناسبی در پهنه جغرافیایی ایرانزمین؛ از شمال تا جنوب، مرکز، غرب تا شرق دارند اما نیاز به استقرار تعداد بیشتری ایستگاه در مناطق مختلف احساس میشود.
حاتمی خاطرنشان کرد: به طور معمول، علاوه بر اطلاعرسانی عمومی درباره زمینلرزههایی که در کشور رخ میدهند، از طریق رسانههای رسمی و پیامرسانهای اجتماعی داخلی همچون «ایتا» و «بله»، اطلاعات مربوط به خُرد لرزههای متعدد و هشدارهای لازم را به ستاد مدیریت بحران کشور و استانهای محل وقوع، گزاش میکنیم.
بهرهبرداری از سه ایستگاه لرزهنگاری تا پایان امسال
رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از بهرهبرداری از سه ایستگاه لرزهنگاری تا پایان امسال خبر داد و گفت: طی دو سال گذشته، ۹ قرارداد برای ایجاد ایستگاههای لرزهنگاری منعقد کردیم که ۶ ایستگاه تاکنون با کمک استانداریها به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: از سه ایستگاه باقیمانده نیز تا آخر امسال بهرهبرداری میکنیم که این ایستگاههای لرزهنگاری در استان البرز، جزیره قشم و استان گلستان استقرار خواهند داشت.
به گزارش ایرنا، زمینلرزه ۱۳۹۶ ازگله به بزرگی ۷.۳ ریشتر، شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در نزدیکی ازگله، استان کرمانشاه در نزدیکی مرز ایران و عراق، در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهر حلبچه عراق رخ داد.
پیش از وقوع این زلزله، چندین پیشلرزه این منطقه را تحت تاثیر قرار داده بود که موجب هوشیاری مردم شد، اما با این وجود، ۶۲۰ نفر کشته، ۹ هزار و ۳۸۸ نفر مجروح و حدود ۷۰ هزار نفر بیخانمان بر جای گذاشت.
شهر ازگله، واقع در استان کرمانشاه تا کانون زلزله، ۵ کیلومتر فاصله داشت ولی با توجه به کم بودن عمق زمینلرزه (۱۱ کیلومتر) و همچنین مدت زمان طولانی وقوع، لرزشهای آن در کل منطقه شمالغرب ایران، جنوب شرق ترکیه و حتی کویت و شمال عربستان سعودی هم احساس شد و تا ۱۰ روز بعد، نزدیک به ۷۰۰ پسلرزه در استان کرمانشاه رخ داد.