به گزارش ایرنا،اقدامی که سرزندگی جنگل های این بخش از زاگرس و محیط زندگی شهری و حفظ منابع ارزشمند آب و خاک بر اثر عوامل طبیعی همچون باد و سیل از حداقل برکات آن است.
کهگیلویه وبویراحمد ۸۶۰ هزار هکتار عرصه جنگلی دارد که بخش هایی از آن بر اثر عوامل مختلفی چون آتش سوزی،آفت های جوانه خوار و برگخوار بلوط در سال های گذشته آسیب دیده حالا با سرعت خوب توسعه جنگل های دست کاشت آینده روشنی را پیش روی خود می بیند.
در این طرح گونه های تند رشد همانند "صنوبر" و "اکالیپتوس"، به منظور اجرای طرح زراعت چوب و با هدف درآمدزایی برای جوامع محلی و کاهش فشار بهره برداری از درختان جنگلی پیش بینی شده که می تواند آغازگر راهی برای پایان پدیده قاچاق چوب در عرصه های طبیعی استان هم باشد.
با توجه به اینکه بحران های مختلفی مانند سیل، ریزگردها، کم آبی ،فرسایش خاک و حتی آتش سوزی و هجوم آفت ها جنگل های کهگیلویه و بویراحمد را تهدید می کند امید می رود اجرای درختکاری افزون بر نشاط جنگل های استان بسترساز توسعه پایدار و پیشگیری از پدیده های طبیعی باشد.
حالا ادامه اجرای غرس درخت در قالب پویش ملی یک میلیارد درخت برای دومین سال پیاپی در کهگیلویه و بویراحمد و درکنار آن واکاری جنگل های دست کاشت سبز نشده پارسال امیدبخش حفظ گنجینه های طبیعی این بخش از زاگرس زیباست.
تولید بیش از میلیون تولید درخت
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت:یک میلیون و ۲۶۰ هزار اصله نهال امسال در قالب تعهد استان در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تولید شده است.
جواد رحیمیان افزود: این تعداد اصله نهال در ۹ نهالستان دولتی و ۲۲ نهالستان بخش خصوصی کهگیلویه وبویراحمد تولید شده است.
وی بیان کرد: به منظور اجرای طرح زراعت چوب و با هدف اقتصادی و کاهش فشار بهره برداری از عرصه های طبیعی، انجام شده است.
رحیمیان بیان کرد: امسال انواع نهال از گونه های صنوبر و اکالیپتوس،بلوط، بادام وحشی، کنار ، بنه و زالزالک به عنوان گونههای جنگلی و ابریشم، زبان گنجشک برای کاشت در جنگل ها و فضای شهری تولید شده است.
رحیمیان با اشاره به توزیع رایگان نهال در فصل درختکاری افزود: این نهال ها پس از تولید بین مردم، دستگاه های اجرایی، نهادها، مراکز نظامی و آموزشی، مدارس، دانشگاهها، حاشیه راهها و کانالها توزیع خواهد شد.
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: استان در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، تعهد دارد در طی چهار سال، عملیات کاشت و تولید ۱۵ میلیون اصل نهال را انجام دهد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح از سوی دولت فرصت مناسبی برای افزایش پوشش گیاهی در عرصه های منابع طبیعی است.
وی تصریح کرد: همه ساله بحران های مختلفی مانند سیل، ریزگردها، کم آبی ،فرسایش خاک و حتی آتش سوزی و هجوم آفت ها جنگل های این استان را تهدید می کند که اجرای این طرح نقش مهمی در حل این مشکلات و احیای طبیعت دارد
رحیمیان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در خصوص اینکه آیا همه عرصه های درختکاری شده سبز می ماند تاکید کرد: طرح واکاری جنگل های دست کاشت برای عرصه هایی که به دلایل مختلف سبز نشده پیش بینی شده این طرح که هم اکنون در جنگل های منطقه سروک در شهرستان بویراحمد و کهگیلویه در دست اجراست.
وی در این طرح ۴۰ هکتار از جنگل های سروک و ۷۰ هکتار از جنگل های شهرستان کهگیلویه در حال اجراست.
دهیاری ها و شهرداری ها برای درختکاری مشارکت می کنند
تفاهم نامه کاشت درخت در شهرها و روستاهای کهگیلویه وبویراحمد ظهر امروز دوشنبه چهاردهم آبان بین استانداری و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منعقد شد که بر اساس اعلام منابع طبیعی سه درخت کوهی "بلوط"، "زالزالک" و "بادام" درختان مورد علاقه مردم و طبیعت دوستان این استان است.
براساس این تفاهم نامه دهیاریها و شهرداریهای کهگیلویه و بویراحمد موظف شدند مشخصات عرصهها و تعداد و نوع نهال مورد نیاز خود را به اداره های منابع طبیعی شهرستان های مختلف استان ارائه دهند و پس از تامین نهال، درختکاری در زمان مناسب صورت گیرد.
مدیرکل امور روستایی کهگیلویه و بویراحمد افزود: براساس ماده ۲۷ قانون هوای پاک، دهیاران موظف هستند برای ایجاد بوستان و فضای سبز در روستاها اقدام کنند، که طرح یک میلیارد درخت فرصتی برای نشاط بخشی به فضای روستاهاست.
کورش درخشان زاده با اشاره به اینکه ۶۰۰ دهیاری در کهگیلویه وبویراحمد فعالیت دارد تاکید کرد:دهیاران از همه ظرفیت ها برای کاشت درخت در روستاهای استان استفاده کنند.
فرزاد بابکان پور ،مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کهگیلویه وبویراحمد نیز در این آیین گفت: شهرداران استان براساس قانون موظف به کاشت درخت و توسعه فضای سبز شهرها هستند که با تأمین نهال توسط منابع طبیعی میتوانند این امر را بهصورت بهتری ادامه دهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت:پارسال ۲ میلیون و ۹۶ هزار اصله نهال در استان برای تحقق پویش ملی یک میلیارد درخت تولید و در مناطق مختلف استان کاشته شد.
سعید جاویدبخت تاکید کرد:درختکاری و بذرکاری در این طرح با مشارکت گروه های مختلف از جمله بسیجیان، دانش آموزان، جمعیت هلال احمر، همیاران طبیعت و سایر اقشار در کهگیلویه وبویراحمد انجام شد.
وی با اشاره به اینکه پویش ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت یکی از برنامه های اساسی برای جبران آسیب به جنگلهای کشور است، افزود: امید است انعقاد این تفاهم نامه برای جلب مشارکت شهرداری ها و دهیارها بتواند گامی اثربخش برای ادامه پویش ملی کاشت یک میلیارد درخت باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: سهم این استان از طرح ملی کاشت حدود یک میلیارد درخت در کشور ، ۱۵ میلیون نهال در طول چهار سال است.
وی افزود: "بلوط"، "بنه"، "زالزالک" و "بادام" از گونه های غالب منطقه هستند که در جنگل های استان کاشته می شود.
جاوید بخت ادامه داد: همچنین گونه های تند رشد همانند "صنوبر" و "اکالیپتوس"، به منظور اجرای طرح زراعت چوب و با هدف اقتصادی و کاهش فشار بهره برداری از عرصه های طبیعی، نیز در استان کاشته می شود.
استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچه ای دارد که ۷۰ درصد جنگل های استان را ، درخت بلوط پوشش می دهد.