صغری رستمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: با پایش مستمر صورت گرفته با همکاری نهادهای متولی در اهواز ، هشت نفر از افرادی که اقدام به آتش زدن بقایای مزارع شلتوک کرده اند، به مقامات قضایی معرفی شده و ۱۱ نفر دیگر نیز شناسایی و در حال تکمیل پرونده هستند.
وی افزود: با شروع فصل برداشت شلتوک، پایش و نظارت بر آلوده کنندگان هوا ناشی از آتش زدن کاه و کلش انجام شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز خاطرنشان کرد: سوزاندن بقایای گیاهی موجب آلودگی شدید هوا و تهدید علیه بهداشت عمومی، از بین بردن میکروارگانیسمهای مفید خاک، ایجاد فقر خاک در اثر حذف هوموس آن و تخریب بافت خاک میشود.
وی از شهروندان تقاضا کرد در صورت مشاهده تخلف ناشی از سوزاندن بقایای گیاهی اراضی کشاورزی، مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست، جهاد کشاورزی، بخشداریها و دهیاریهای محل زندگی خود و یا از طریق
سامانه شبانهروزی ۱۵۴۰ اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اطلاع رسانی کنند.
به گزارش ایرنا، پیش از این رییس دادگستری خوزستان به کشاورزانی که اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی میکنند هشدار داده بود و بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است.
آتش زدن باقی مانده مزارع نیشکر، گندم و شلتوک در افزایش آلودگی هوای استان اثر گذار است و با وجود تاکید اداره کل حفاظت محیط زیست استان برای انجام برداشت سبز تاکنون اقدامات موثری انجام نشده است.