بهزاد برارزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بیشترین عملیات اجرای اصلاح و توسعه شبکه آبرسانی در نیمه نخست امسال مربوط به شهرستان ساری است، اظهار کرد: از مجموع اعتبارات، ۲۸۳ میلیارد ریال برای اصلاح و بازسازی و ۱۷۸ میلیارد ریال نیز برای توسعه شبکههای آبرسانی شهرستان ساری هزینه شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان ساری رکورد دار بیشترین عملیات اصلاح و توسعه شبکه آبرسانی در مازندران در نیمه نخست امسال بوده است، خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون، ۲۵ کیلومتر از خطوط شبکههای آبرسانی مرکز مازندران اصلاح، بازسازی و توسعه یافته است.
برارزاده تصریح کرد: در نیمه نخست امسال در مجموع ۱۴ هزار و ۵۰۰ متر عملیات اصلاح و ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر عملیات توسعه شبکه آبرسانی در "اقطار" ۵۰ تا ۵۰۰ میلی متری در سه شهر ساری، کیاسر و فرح آباد و ۵۰ روستا در بخشهای مرکزی، کلیجانرستاق، چهاردانگه، دودانگه، رودپی شمالی و رودپی از توابع مرکز مازندران انجام شد.
این مقام مسوول، با بیان اینکه از این میزان، هفت هزار و ۷۰۰ متر مربوط به عملیات توسعه و ۱۴ هزار و ۱۰۰ متر نیز برای اصلاح شبکه آب آشامیدنی ساری است، ادامه داد: علاوه بر این، ۴۰۰ متر اصلاح خط انتقال در روستاهای بالاهولار و ریگ چشمه و ۲ هزار و ۷۵۰ متر توسعه خطوط انتقال در مجتمع بندرج و روستای صفرآباد از توابع این شهرستان انجام شد.
مدیرعامل شرکت آبفای مازندران، هدف از اجرای این طرحها را افزایش کیفیت، تامین فشار مطلوب و دسترسی مردم به آب آشامیدنی پایدار، سالم و بهداشتی اعلام و بر لزوم رعایت صحیح الگوی مصرف توسط شهروندان تاکید کرد.
برارزاده، سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری را ۲۰۰ و در مناطق روستایی را نیز ۱۷۱ لیتر عنوان کرد و افزود: از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.