تهران-ایرنا- «نیویورک تایمز» در تحلیلی با اشاره به لفاظی‌های تلافی‌جویانه «دونالد ترامپ» از منتقدانش تاکید کرد که نگرانی‌ها از رویکرد انتقام‌جویانه در دولت بعدی آمریکا افزایش یافته و مخالفان ترامپ با تهدیدی کم‌سابقه از احتمال مواجهه با عواقب قضائی و حقوقی روبه‌رو هستند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی با اشاره به صحبت‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، در شب پیروزی در انتخابات، مبنی بر این که «زمان اتحاد است» و باید «تفرقه های چهار سال گذشته را پشت سر بگذاریم» تاکید کرد: نباید عمق خشم او را پس از استیضاح، تحقیقات قضائی، کیفرخواست و شکایت های متعدد نادیده گرفت.

نیویورک تایمز در ادامه افزود: اینکه آیا ترامپ در عمل از مخالفانش انتقام خواهد گرفت و یا تهدیدهایش برای محاکمه مخالفان را در عمل اجرا خواهد کرد یا خیر، هنوز به صورت کامل مشخص نیست. اما باید به این نکته توجه داشت که او بخش عمده ای از مبارزات انتخاباتی خود را صرف "تلافی" اقداماتی کرد که معتقد بود از آن طریق به او ظلم شده است. این رویکرد اکنون انتظارات برای مواجه شدن با موجی از انتقامات بعد از ریاست جمهوری رسمی وی را در نظر متحدان و مخالفانش افزایش داده است.

این تحلیل با تاکید بر این که ترامپ عصبانی‌تر و تلخ‌تر از هشت سال پیش در مورد انتقام صحبت می‌کند، در مورد گسترش فضایی از ارعاب در جامعه سیاسی و قضائی آمریکا هشدار داد.

گوندا بلر (Gwenda Blair) زندگی‌نامه نویس خانواده ترامپ با قطعی دانستن موضوع انتقام از سوی ترامپ تصریح کرد: اکنون تنها سوال این است که این انتقام تا چه حد گسترده بوده و چه افرادی را هدف قرار خواهد داد. آن چه مسلم است این که تحقیقات کنگره با سر و صدایی جنجالی و بسیار تبلیغاتی، دادستان‌های ویژه منتقد ترامپ را مورد هدف قرار خواهند داد. همچنین ما شاهد اقدامات تلافی‌جویانه‌تری در قالب ممیزی‌های مالیاتی، عدم تمدید یا لغو کمک‌های مالی، وام‌ها، اخراج‌ها ویا عدم استخدام‌ها خواهیم بود.

یکی از افراد آشنا به تفکرات ترامپ گفت که او اصولا به موضوعی به نام «بخشش» و «فراموش کردن» اعتقادی ندارد و قطعا علیه اتفاقاتی که در چهار سال گذشته برایش افتاده، غوغا به پا می کند.

این تحلیل اطرافیان ترامپ را به دو دسته تقسیم کرده و نوشت: گروهی از متحدان و دوستان انتقام‌جو هستند که ترامپ را با این استدلال که حملات علیه او «غیرقانونی» بوده و «نابخشودنی» است تشویق به تلافی کردن اقدامات دشمنانش می کنند. در سوی دیگر مشاورانی از حامیان مالی ثروتمند، هستند که انتقام را غیرمولد و آسیب‌رسان می‌دانند و استدلال می‌کنند که او باید بر برنامه سیاستی خود در راستای کاهش مالیات، تعرفه‌ها و سرکوب مهاجرت تمرکز کند.

نیویورک تایمز انتخاب دادستان کل از سوی ترامپ را نشانه‌ای برای تشخیص میزان مصمم بودن او برای انتقام دانسته و نوشت: تصمیم در مورد اینکه چه کسی در راس وزارت دادگستری مستقر شود، به عنوان شاخصی در نظر گرفته می شود که نشان می دهد ترامپ در کمپین تلافی جویانه خود به کدام سمت خواهد رفت. برای مثال، اگر انتخاب فردی مانند متیو جی. ویتاکر، دادستان فدرال متعصب سابق که برای مدت کوتاهی در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ این سمت را بر عهده داشت، بدان معناست که رئیس جمهوری منتخب مصمم به مجازات رقبای خود است. اما اگر کسی مانند جی کلایتون، رئیس سابق کمیسیون بورس و اوراق بهادار در زمان ترامپ برای این کرسی در نظر گرفته شود نشان دهنده آن است که ترامپ می خواهد بیشتر بر سرکوب مهاجرت و دیگر اولویت‌ها تمرکز کند.

بنابر این گزارش ترامپ در دوران ریاست جمهوری‌اش به دنبال استفاده از سازمان‌های مجری قانون علیه دشمنان سیاسی خود بود که این موضوع پس از واترگیت بی سابقه است. او بارها از وکلای کل خود خواسته بود تا درباره باراک اوباما، رئیس جمهوری اسبق آمریکا و جو بایدن، ‌رئیس جمهوری کنونی این کشور و دیگر دموکرات‌ها مانند جان کری، وزیر امور خارجه سابق آمریکا تحقیق کنند، درخواست‌هایی که هر بار با مخالفت هایی رو به رو شد.

این تحلیل در پایان با تاکید دوباره بر حتمی بودن رویکرد تلافی جویانه در دولت بعدی مستقر در کاخ سفید نوشت: این واقعیت در چند روز گذشته و زمانی که تعدادی از منتقدان احتمالی ترامپ از ترس جلب توجه و انتقام او از اظهار نظرهایشان صرف نظر کرده اند آشکارتر شده است.