منصور شیشه فروش روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرکز بهداشت و محیط زیست بر کیفیت آب نظارت دارند و در این راستا هم تیمی از عوامل آب منطقه ای، آب و فاضلاب، مرکز بهداشت و محیط زیست تشکیل شده است که بررسی ایمنی آب شرب را بر عهده دارند.
وی گفت: بعضی از پساب های خاکستری در بالادست زاینده رود وارد رودخانه میشوند که بخشی از آن در استان اصفهان و بخشی هم در چهارمحال بختیاری اتفاق میافتد.
شیشه فروش افزود: این اتفاق به دلیل سم و کودی که کشاورزها به زمینهای کشاورزی میدهند، امکان نفوذ شیرابه ها در محل سایت زبالههایی که در بالادست قرار دارند و همچنین ورود مستقیم و غیر مستقیم منابع آلاینده ناشی از فاضلاب ها از مناطق شهری و روستایی که تصفیه خانه ندارند، رخ می دهد و مخاطره آمیز است.
وی اضافه کرد: از این رو شهرها و روستاهایی که تصفیه خانه ندارند توسط مرکز بهداشت و محیط زیست کنترل و با شناسایی برخی مکانها که احتمال ورود آلودگی از آنها به رودخانه وجود دارد، تمامی واحدها موظف به ایجاد سیستم جمع آوری فاضلاب می شوند.
شیشه فروش گفت: مسوول تخصیص پساب، شرکت آب منطقه ای اصفهان و مسوول احداث تصفیه خانه های فاضلاب شرکت آب و فاضلاب هستند.
وی افزود: شرکت آب و فاضلاب ۳۲ تصفیه خانه در استان اصفهان احداث کرده است که چهار تصفیه خانه شامل تصفیه خانه شمال، شرق، جنوب و سپاهان شهر در محدوده کلانشهر اصفهان قرار دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در مدت زمانی که آب رودخانه جریان نداشت با مشکلاتی مواجه بودیم و از این رو به صنایع و شهرداریها ابلاغ شد که تامین آب صنایع و فضای سبز را از پساب های استاندارد تامین کنند.
شیشه فروش تصریح کرد: کاربرهایی که شرکت آب منطقه ای به آن ها پساب واگذار می کند، مکلف به ایجاد سیستم های تصفیه تکمیلی هستند تا بتوانند با رعایت استانداردهای زیست محیطی از پساب برای آبیاری فضای سبز و استفاده در پروسه صنعت استفاده کنند.
وی افزود: شهرداریها هم پیرو همین تصمیم، تصفیه خانههای تکمیلی احداث کردند تا بتواند از پساب تصفیه خانههای شمال، شرق و همچنین سپاهان شهر برای آبیاری درختان غیر مثمر و حفظ آنها استفاده کنند.
به گفته شیشه فروش بخشهایی از پساب تصفیه خانه جنوب نیز برای تصفیه تکمیلی به شهرداری داده میشود.
شیشه فروش گفت: همچنین شرکتهای بزرگی چون فولاد مبارکه، ذوب آهن، نیروگاه و پالایشگاه با شرکت آب منطقه ای قرارداد بستهاند و با هماهنگی شرکت آب و فاضلاب، تصفیه خانه های تکمیلی احداث کرده اند تا از پساب با اجرای استانداردها برای کمبود آب بهرهگیری شود.
به گزارش ایرنا، زاینده رود با حدود ۴۹۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه سرچشمه گرفته و در فلات مرکزی ایران به سمت شرق پیش می رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ریزد.