به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این روزنامه انگلیسی، دلیل انتخاب ترامپ از سوی رای دهندگان آمریکایی عرب تبار در انتخابات اخیر ریاستجمهوری این کشور و روی گرداندن آنها از هریس، ناشی از خشم این گروه از جامعه ایالات متحده از دموکراتها در نتیجه جنگ غزه است.
نویسنده در این مطلب آورده است: چیزی که روشن است روی گردانی جامعه اعراب مسلمان آمریکا از دموکرات ها به دلیل جنگ در غزه است و آمار نیز به وضوح همین را نشان می دهد.
گاردین یادآوری می کند که که در انتخابات ۲۰۲۰ که جو بایدن پیروز گردید، ۷۰ درصد آمریکایی های عرب تبار شهر دیربورن در ایالت میشیگان به این نامزد حزب دموکرات رای دادند. اما آمار سال جاری از همین شهر حاکی است هریس تنها چیزی نزدیک به ۴۰ درصد آرای این شهر را به دست آورد.
براساس استدلال نویسنده، هریس در این شهر نه تنها صدای مخالفان جنگ را نادیده گرفت، بلکه کارزارش، با فرستادن بیل کلینتون از روسای جمهور سابق آمریکا به میشیگان، سعی کرد آنها را ساکت کند. هریس حتی خود به این شهر سفر نکرد. اما در مقابل ترامپ به عنوان یک نامزد نژادپرست و اسلام هراس با سفر به دیربورن صدای آنها را شنید و توانست در نهایت آرای آنها را هم بدست آورد.
یکی از مردم این شهر در گفتوگو با گاردین پیش از انتخابات گفت: حتی اگر ترامپ به نسل کشی جاری در غزه ادامه دهد، من با دادن رای به او که وعده پایان جنگ را داده، شانس خود را امتحان می کنم.
این گزارش یادآوری می کند: رویدادهای ۱۳ ماه گذشته از جنگ غزه به اندازهای تکان دهنده بود که ناامیدی و اثرات روانی بسزایی در سطح جهانی داشت و مرگ و ویرانی حاکم بر فضای غزه، اکنون دامن دموکرات هایی را که امید پیروزی در انتخابات را داشتند، گرفت؛ دموکرات هایی که حتی امکان اظهارنظر آمریکایی های فلسطینی را در همایش ملی این حزب در ماه اوت (مرداد) ندادند.
این روزنامه سپس به طرح اتهاماتی که از سوی سران حزب دموکرات به حامیان فلسطین نسبت داده شد پرداخته و یادآوری می کند: اعتراضات مردمی از سوی چهره هایی مانند نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان به روسیه نسبت داده شد و دانشجویان معترض از سوی رسانهها به یهودستیزی متهم و از سوی پلیس دستگیر شدند.
به همین دلیل رای دهندگان خشمگین اینبار با قمار بر سر ترامپ، اینگونه به بیان احساساتشان پرداختند.
به عقیده نویسنده، رای به ترامپ اگرچه ممکن است یک کارت بازی نه چندان قابل پیشبینی باشد، اما هنوز شانس یک نتیجه مثبت غیر محتمل را دارد.
ستون نویس گاردین تشریح می کند: دموکرات ها به شیوهای احمقانه باور داشتند که با تحت فشار قرار دادن رای دهدگان وفادار، می توانند همچنان از آنها انتظار رای داشته باشند. اما حقیقت ماجرا این است که ترامپ به عنوان حریف آنها که برخلاف هریس دموکرات آشکارا عقاید پوچ و نزادپرستانه اش را بر زبان می آورد، شانس بیشتری داشت.
به اعتقاد نگارنده، دموکرات ها که به راحتی پیمان خود را با بسیاری از رای دهندگان شکستند، حالا از شکست شگفت زده اند. اما باید بدانند همان خلاء اخلاقی که باعث شد دموکرات ها اجازه کشتار را در غزه بدهند، همان هم باعث نادیده گرفتنشان از سوی رای دهندگان شد. به عبارتی همان نگرش سیاسی که سبب وفاداری دموکرات ها به اسرائیل و ممانعت از کشتار در غزه شد، سبب شد رای دهندگان نیز بنا بر نگرش و شیوه خود عمل کنند.
گاردین در پایان خاطرنشان می کند: آمریکایی هایی که از پیروزی ترامپ شگفت زده شده و نگران دوران وحشتناکی هستند که قرار است با ریاست جمهوری وی آغاز گردد، باید درک کنند دنیای واقعی همین حالا هم به همان اندازه ملتهب و خطیر است، اما آنها هرگز در آن زندگی نکرده اند.