زاهدان - ایرنا - سیستان و بلوچستان بهشتی کوچک از باغات گرمسیری بوده که انواع و اقسام میوه‌های گرمسیری همچون کُنار، چیکو، تمبرهندی، نارگیل و گواوا، پاپایا، بیدام، پالسا، جمبولان و سیتاپل را تولید می‌کند، میوه‌هایی که تنها در گستره این استان تولید می‌شوند.

به گزارش ایرنا، بدون شک ایران سرزمینی اصیل با تاریخی بلند بالا بوده که هر چهارگوشه آن اقلیمی متفاوت را به نمایش می‌گذارد. در این میان جنوب شرقی ایران یکی از ناشناخته ترین نقاط این سرزمین و سیستان و بلوچستان یکی از وسیع ترین استان های ایران بوده که بخش عظیمی از مساحت جنوب شرقی ایران را در بر گرفته است.

سیستان و بلوچستان خود به تنهایی نمایانگر اقلیم های متنوعی است که هر بیننده ای را حیرت زده خواهد کرد، این استان وسیع و زیبا هم اقلیم کوهستانی و معتدل داشته و هم اقلیمی گرمسیری و استوایی دارد.

سیستان و بلوچستان در کنار جاذبه های فرهنگی، تاریخی، طبیعی ، اقتصادی و سیاسی بهشتی کوچک از باغات گرمسیری است که انواع و اقسام میوه های گرمسیری را تولید می کند، میوه هایی همچون کُنار، چیکو، تمبرهندی، نارگیل و گواوا، پاپایا، بیدام، پالسا، جمبولان، سیتاپل، موز و آناناس که تنها در گستره این استان تولید می شوند و اغلب بسیار ناشناخته اند.

این میوه های لاکچری که مشتریان پرورپاقرص و بازارپسندی مناسب دارند در صورت حمایت و پشتیبانی می توانند نیاز کشور را تامین و از واردات بی رویه جلوگیری کنند.

محصولات کشاورزی منحصر به فرد همچون میوه های گرمسیری یکی از ظرفیت‌های بی نظیر سرزمین کویر و دریا است که وقتی نامی از آنها برده می شود اغلب میوه هایی مانند موز، انبه یا خرما به ذهن می رسد این در حالیست که تنوع میوه های گرمسیری در این استان به قدری زیاد است که بسیاری از آنها با وجود خاصیت درمانی و دارویی که دارند همچنان ناشناخته باقی مانده و اغلب حتی آنها را ندیده و طعم شان را نچشیده اند چرا که در هیچ نقطه دیگری دیده نشده اند.

میوه های گرمسیری و خوش طعم جنوب شرق کشور

چیکو میوه‌ای تقریباً شبیه کیوی اما کروی شکل است، این میوه کاملا گوشتی و شیرین بوده و هسته‌ای در مرکز خود دارد. گواوا شبیه گلابی و یا کروی شکل و میوه رسیده آن سبز متمایل به زرد بوده، این میوه دارای دانه‌هایی شبیه گلابی و دارای عطر و طعم خاصی است.

کُنار هم همان میوه درخت سدر بوده؛ اما درختان کنار شهرستان سرباز از نوع پیوندی و میوه‌های این درختان درشت‌تر از میوه‌های معمولی درخت سدر و بسیار خوش طعم تر و شیرین‌تر است. خربزه سر درختی یا پاپایا هم میوه‌ای در حد و اندازه طالبی بوده و گوشتی نارنجی رنگ با دانه‌هایی سیاه رنگ و ساچمه‌ای شکل دارد که ماده‌ای ژلاتینی اطراف دانه‌ها را در بر گرفته است.

پالسا نیز مزه‌ای ترش و شیرین و شبیه گیلاس اما ریزتر است، میوه سیتاپل هم مخروطی شکل و دورنمایی مانند میوه درخت کاج دارد و سبز رنگ است و به دلیل ظاهرش به آن بستنی درختی هم می‌گویند.

جَم یا جمبولان، این میوه نیز سرشار از ویتامین آ، سی، سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منگنز، روی و آهن است و پوست آن موجب افزایش کارآیی دستگاه گوارش، کبد و تنظیم ضربان قلب می‌شود.

تولید بیش از ۳۱۵ هزار اصله انواع نهال مثمر و غیر مثمر در سیستان و بلوچستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۳۱۵ هزار اصله انواع نهال میوه‌های گرمسیری، نیمه گرمسیری، سردسیری، زینتی و کشت بافت در ۱۲ نهالستان بخش خصوصی استان تولید و بتدریج در اختیار متقاضیان و باغداران قرار می گیرد.

سعید نارویی افزود: عمده نهال های تولیدی شامل انار، انگور، توت، انجیر، پسته، موز، انبه، کنار پیوندی، پاپایا، چیکو، گواوا، پرتقال، نارنگی، لیموترش، انواع گل کاغذی، گل یاس و آگاو است.

وی اظهار کرد: تا پایان امسال با بهره گیری از نهال های تولیدی، حدود ۵۰۰ هکتار باغ جدید در استان احداث خواهد شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این نهال ها در شهرستان های زاهدان، خاش، میرجاوه، بمپور(مرکز تحقیقات بلوچستان)، نیکشهر، راسک و زهک تولید می شود.