بجنورد- ایرنا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۱۴۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان در راستای افزایش تولید و امنیت غذایی در سال زراعی جاری(۱۴۰۳-۱۴۰۴) زیر پوشش طرح جهش تولید رفت.

وحید صباغ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیش بینی می شود از این سطح کشت پاییزه و بهاره بیش از ۱۷۰ هزار تن انواع محصول غلات، دانه های روغنی، گیاهان علوفه ای و دارویی برداشت شود.

وی تصریح کرد: همچنین ۱۴۰ هکتار از دیمزارهای استان در سال زراعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ زیر طرح جهش تولید رفت و بهره برداران از این سطح بیش از ۱۵۰ هزار تن انواع محصول برداشت کردند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر بهره وری در واحد سطح تاکید کرد و افزود: سطح زیر کشت طرح جهش تولید به اندازه سال گذشته اجرا می شود ولی بر اساس برنامه ریزی‌ها افزایش تولید در واحد سطح در دستور کار قرار دارد.

وی عنوان کرد: افزایش تولید در واحد سطح با حمایت کشاورزان، استفاده از یافته های علمی و تحقیقاتی در مزارع، استفاده از بذور اصلاح شده و رسمی، کشت به موقع، استفاده به موقع از نهاده های کشاورزی و مکانیزه کردن کشاورزی به دست می آید.

صباغ خاطرنشان کرد: ارقام کشت شده در طرح جهش تولید شامل گندم، جو، کاملینا، کنجد، آفتابگردان، کلزا، نخود، عدس و انواع گیاهان علوفه ای و دارویی است.

وی تصریح کرد: بهره برداران در ۲ سال گذشته به ترتیب ۶۵ و ۱۴۰ هزار هکتار از دیمزارها را زیر کشت بردند که از سوی سازمان جهاد کشاورزی این استان خدمات مختلفی نیز دریافت کردند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشاورزان در طرح جهش تولید از نهاده های کشاورزی از جمله سموم، کودهای شیمیایی و بذور با تخفیف های ویژه استفاده کردند.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه های کشت مستقیم کار نیز علاوه بر حمایت های سازمان برای تهیه نهاده های کشاورزی در اختیار بهره برداران قرار گرفت که کمک بسیار چشمگیری در کشت و کار اراضی دیم خواهد داشت.

صباغ با بیان اینکه نباید مزارع رها شوند تصریح کرد: دیمزارها با توجه به شرایط آب و هوایی و میزان بارش بارندگی باید مدیریت کرد که در این خصوص به ارقام کشت شده متناسب با دیم توجه می شود.

وی بر برگزاری کلاس های آموزشی برای کشت و کار در اراضی دیم نیز تاکید کرد و گفت: کلاس های مشاوره ای برای بهره برداران در خصوص مراحل کاشت، داشت و برداشت برگزار می شود و کارشناسان فنی جهاد کشاورزی در این زمینه ورود کرده و در بیشتر روستاها حضور می یابند.

به گزارش ایرنا، اکنون ۶۹.۲ درصد از وسعت خراسان شمالی درگیر خشکسالی است و ۲۰ درصد از وسعت این استان با خشکسالی خیلی شدید روبه رو است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.