قزوین - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: پدیده سگ گردانی در معابر عمومی و پارک‌های سطح شهر بال توجه به انتقال بیماری‌های مختلف بنابر ماده ۶۸۸ قانون یک تهدید جدی علیه امنیت روانی بوده و می‌توان در قالب جرم با آن برخورد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر عسگری روز دوشنبه در نشست کنترل پدیده سگ گردانی در پارک‌ها و معابر عمومی سطح شهر اظهار کرد: فرآیندی برای مقابله با پدیده سگ گردانی در قزوین طراحی شود که نه فقط این پدیده بلکه مقابله با حیوانات خانگی به دلیل مسایل بهداشتی نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: فیلم‌های داستانی در چارچوب پدیده سگ گردانی و حیوانات خانگی می‌تواند تاثیرات بسیار بیشتری از بنرها و بیلبوردهای سطح شهر داشته باشد که امیدواریم شاهد ساخت اینگونه اثرات هنری باشیم‌.

عسگری ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه برای سگ گردانی در سه محور جرم شناسی مطرح می شود، ابتدا پیشگیری وضعی (تغییر وضعیت جرم) که در پدیده سگ گردانی بحث ممنوعیت می تواند به عنوان پیشگیری وضعی باشد، سپس پیشگیری فرهنگی که در بنرها اطلاع رسانی خواهد شد و در نهایت پیشگیری قضایی که در تشکیل پرونده ها و صدور حکم و اجرای مجازات ها شاهد بازدارندگی خواهیم بود.

به گفته این مقام قضایی، بحث برخورد اقتصادی با موضوع سگ گردانی و همچنین برخورد با محصولات قاچاق و استفاده از ظرفیت صنفی نیز می تواند در این پدیده بازدارنده باشد.

عسگری با بیان اینکه مجوز پروانه کسب با عنوان پت شاپ وجود ندارد، یادآور شد: می‌توان از ظرفیت ماده ۲۷ برای برخورد قانونی با عرضه محصولات حیوانات خانگی استفاده کرد، همچنین در کنار برخورد با حیوانات خانگی، حیوانات بلاصاحب نیز باید مورد توجه قرار گیرد که خوشبختانه در استان شاهد اقدامات خوبی در حوزه سگ‌های بلاصاحب هستیم.

دادستان عمومی و انقلاب قزوین یادآور شد: ابزارهای قانونمندی باید برای پیشگیری از وقوع نگهداری حیوانات خانگی و سگ گردانی داشته باشیم و این مطالبه گری باید از حوزه قانون صورت گیرد.