بهگزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی هادی شاهوردی روز دوشنبه بیان کرد: این واحدهای بوم گردی در راستای بهرهگیری از پتانسیلهای بالقوه تاریخی، فرهنگی و طبیعی روستاهای استان راهاندازی شده که با این احتساب تعداد اقامتگاههای بومگردی خراسان جنوبی به ۹۷ واحد افزایش یافته است.
وی افزود: خراسان جنوبی با طبیعت زیبا و متنوع و جاذبههای منحصر بهفرد طبیعی مانند کویرها، غارها، آبشارها، نخلستانها، کشتزارها، باغها، تالابها، سدهای تاریخی، معماری زیبا و بافتهای تاریخی روستایی در کنار تاریخ و فرهنگ کهن خراسان، هر ساله میزبان گردشگران داخلی و خارجی زیادی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی ادامه داد: روستاهای گردشگرپذیر استان از جمله فورگ، گسک و قهستان درمیان، چنشت، ماخونیک، هریوند و برکوه شهرستان سربیشه، روستاهای آرک، خور، اکبرآباد و گل خوسف و نیز دهسلم و خوانشرف نهبندان است.
وی با اشاره به مناطق گردشگری مصعبی، کریمو و مناطق کویر سه قلعه در شهرستان سرایان گفت: همچنین اصفهک، ازمیغان، پیرحاجات، حلوان و خرو در شهرستان طبس، روستاهای افین، تجنود و همت آباد و گزخت شهرستان زیرکوه، روستاهای کارشک، بیهود، کره و زول شهرستان قاینات گردشگر پذیر هستند.
شاهوردی افزود: روستاهای اصفاک، هوگند و رقه شهرستان بشرویه، باغستان و مهوید شهرستان فردوس و روستاهای خراشاد، نصرآباد، بهدان، نوفرست، خوشینه و روستاهای واقع در ارتفاعات رشته کوه باقران شهرستان بیرجند با جاذبهها و چشماندازهای زیبا و بکر از مهمترین قابلیتهای روستاگردی استان است.
وی بیان کرد: گردشگران با حضور در اقامتگاههای بومگردی استان، ضمن تجربه اقامت در محیطهای طبیعی و روستایی با ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی استان و به ویژه روستاها آشنا میشوند.