عباس عابدی روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: همچنین استفاده از پیگ نیک یا رعایت نکردن نکات ایمنی در نصب دودکش بخاری از مهمترین عوامل فراوانی مسمومیت با این گاز پس از زغال گزارش شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از شهروندان بطور غافلگیرانه دچار مسمومیت با مونواکسید کربن بخصوص در محیطهای بسته خودرو یا اتاق میشوند بدون اینکه از خطرات این گاز آگاهی داشته باشند.
سخنگوی مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: سال گذشته در بین شهرستانهای استان، شهرستان فریدن و بوئین میاندشت بیشترین فراوانی مسمومیت با گاز مونواکسید کربن را داشتند.
وی هشدار داد: نصب آبگرمکن در حمام، خطر مرگ ناشی از مسمومیت با این گاز را بشدت افزایش میدهد لذا آبگرمکن باید در فضایی نصب شود که امکان خروج گازهای مضر از طریق دودکش آن فراهم باشد.
عابدی بیان داشت: همچنین بدلیل اینکه آبگرمکن برای ایجاد شعله از اکسیژن فضا استفاده میکند، نصب آن در فضای کوچک و بدون تهویه مناسب موجب کاهش اکسیژن میشود و از این طریق خطر تجمع گازهای سمی مانند مونواکسیدکربن و مرگ ناشی از آن نیز وجود دارد.
وی از شهروندان خواست برای حفظ ایمنی خود و خانواده هایشان، آبگرمکن را در مکان مناسب دارای تهویه کافی نصب کنند.
سخنگوی مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی اصفهان اضافه کرد: همچنین قرار دادن انتهای دودکش در آب موجب انسداد جریان خروجی گازهای خطرناک و انتشار آن در هوای خانه و ایجاد خفگی میشود و این کار خطر مسمومیت با گاز مونواکسید کربن را بشدت افزایش میدهد و به همین دلیل باید برای پیشگیری از این حوادث تلخ، همواره دودکشها بر روی پشت بام خانهها، در فضای آزاد و به دور از هرگونه مانع نصب شود.
به گزارش ایرنا، مونواکسیدکربن، گازی بیرنگ و بیبوست، عمدهترین منبع تولید آن، سوختن ناقص نفت و گاز است ولی در اثر احتراق هر نوع ماده سوخت بویژه در محیطهای دربسته و فاقد اکسیژن، تولید این گاز نیز امکانپذیر است.
از دلایل مسمومیتهای تنفسی میتوان به استفاده از زغال در محیط بسته یا چادر مسافرتی، مسمومیت با گاز فاضلاب، گاز خودرو در داخل پارکینگ، خروج لوله بخاری از منفذ، بخاری بدون دودکش، خرابی آبگرمکن، استفاده از وسایل گازسوز در خودرو و چادر مسافرتی یا نصب آبگرمکن در حمام اشاره کرد.