تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۲

بغداد – ایرنا – بعد از گذشت بیش از یکسال از شروع نسل کشی در غزه و قریب دو ماه از جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان، بالاخره دولت های عربی و مسلمان تحت فشار اعتراضات روبه تزاید مردمی علیه حکام خود، برای توقف ماشین کشتار این رژیم غاصب در فلسطین و لبنان به حرکت در آمد.

به گزارش ایرنا، «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در راس هیاتی امروز دوشنبه بغداد را به مقصد ریاض برای شرکت در اجلاس بررسی توقف جنگ در فلسطین و لبنان ترک کرد تا در این اجلاس که رسانه های عربی آن را مهم ارزیابی کرده اند، شرکت کند.

گروه های مقاومت اسلامی عراقی توانستند به عنوان یکی از محورهای مهم مقاومت در جنگ با رژیم صهیونیستی در طول یکسال گذشته با پرتاب صدها موشک و پهپاد مواضع مهم و حیاتی را در قلب رژیم صهیونیستی، مناطق جولان و بندر ایلات هدف قرار دهد.

این حملات بی وقفه گروه های مقاومت اسلامی عراق به رغم فشارها و تهدیدهای آمریکا به عنوان بزرگترین و مهمترین حامی رژیم صهیونیستی بر دولت عراق برای ممانعت گروه های مقاومت عراقی از شلیک موشک و پهپاد ادامه یافت.

عراق در کنار جمهوری اسلامی ایران، سوریه و لبنان به علاوه یمن و فلسطین ارکان اصلی درگیر در جنگ با رژیم صهیونیستی هستند که برخلاف دیگر کشورهای حاضر در اجلاس ریاض بیش از هر طرف دیگری خود را ذیطرف در این جنگ و توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی می دانند.

همزمان با سفر نخست وزیر عراق به ریاض، سخنگوی دولت عراق اعلام کرد که بغداد در این اجلاس می کوشد یک تصویر جدید از جهان عرب ترسیم کند که أساس آن بر مبنای «امنیت» و «گشودن درهای گفت وگو و همکاری» خواهد بود.

طبیعتا این گفت وگو بین کشورهای عربی و اسلامی خواهد بود که از نگاه عراق یکی از اصلی ترین مشکلات منطقه که منجر شده است تا رژیم صهیونیستی از آن برای فتنه انگیزی و تشدید اختلافات بین کشورهای منطقه بهره ببرد، همین خصومت غیر منطقی بین کشورهای عربی و اسلامی منطقه است.

عراق در سال های اخیر برای تقارب بین کشورهای عربی و اسلامی منطقه تلاش های جدی کرد که یکی از آثار آن زدودن تنش ها بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی بود که به اعتقاد ناظران از برکات مهم آن، باعث توقف جنگ در یمن و برداشتن فشارها از سوریه و لبنان شد.

در اجلاس ریاض که اغلب کشورهای عربی از جمله «بشار اسد» رییس جمهور سوریه نیز در آن حضور دارد «باسم العوادی» سخنگوی دولت عراق تاکید کرده است که عراق می کوشد تصویر جدیدی از جهان عرب را ترسیم کند.

وی ادامه داده است که مشارکت عراق در این اجلاس، انعکاس علاقه مندی عراق برای ارتقا روابط با کشورهای عربی و توسعه همکاری های اقتصادی و سیاسی بین کشورهای منطقه است.

وی خاطر نشان ساخت که قضیه فلسطین در قلب اولویت اجلاس ریاض خواهد بود و این اجلاس فرصتی برای اعراب جهت حل عادلانه و دائمی قضیه فلسطین برمبنای قوانین بین المللی است.

العوادی از دیگر اهداف اجلاس را بررسی راهکار پشتیبانی از مردم غزه و لبنان در برابر تجاوزهای ظالمانه رژیم صهیونیستی ذکر کرد.

عراق در این خصوص موضع خود را در کمک های انسانی به مردم فلسطین و لبنان در طول یکسال گذشته نشان داده و روزی نیست که کاروانی از کمک های بشردوستانه ملت عراق راهی لبنان نشود و در عین حال این کشور از ابتدای تجاوزهای نظامی رژیم صهیونیستی در سپتامبر گذشته به لبنان، پذیرای قریب ۱۰ هزار آواره لبنانی بوده است.

سخنگوی دولت عراق گفته است که اجلاس ریاض همچنین پاره ای درگیری ها بین کشورهای عربی از جمله سودان، یمن و لیبی را به منظور یافتن راه حل هایی برای ارتقا ثبات در این کشورها و بازگرداندن امنیت به آنها را بررسی می کند.

با وجود دعوت ولی عهد سعودی از «مسعود پزشکیان» رییس جمهور اسلامی ایران اما به گفته رسانه ها، به دلیل پاره ای مشغله های کاری، به جای او، معاون رییس جمهوری ایران در این اجلاس حاضر شده است.

پیش نشست این اجلاس دیروز یکشنبه در سطح وزیران به ریاست وزیر أمور خارجه سعودی و کشورهای حاضر در اجلاس برگزار شد.

ریاض در راس اهداف اجلاس، بررسی اتخاذ موضع واحد برای توقف تجاوزهای نظامی رژیم صهیونیستی را علیه غزه و لبنان و راهکاری حفاظت از غیر نظامیان و حمایت از دو ملت فلسطین و لبنان و وحدت موضع در قبال این تجاوزها و فشار بر جامعه جهانی برای تحرک جدی جهت توقف جنگ ذکر کرده است.

صاحب نظران با وجود تحرک دیرهنگام اعراب و مسلمانان برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان اما در عین حال این تحرک دیرهنگام را بهتر از عدم تحرک می دانند به ویژه اینکه این تحرکات در نتیجه افزایش تصاعدی اعتراضات مردمی به سکوت سران عربی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی اتفاق افتاده است.

مسئولات بیش از ۵۰ کشور امروز دوشنبه در دومین نشست اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب در ریاض پایتخت عربستان سعودی شرکت کردند.