رضا تقی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هروقت بخواهیم سیاست کتابخوانی را ترویج بدهیم نخستین گام این است که موارد مورد علاقه مخاطبان شناخته شود به عنوان مثال برای کودک چه کتابی نوشته و ارائه شود.
وی اظهارکرد: دراین خصوص بهره گیری از ظرفیت روانشناسی کودک کمک بزرگی می کند تا کتابهایی که نوشته می شود، مطابق با ذائقه کودک باشد.
وی ادامه داد: نباید در نوشتن کتاب و چاپ و نشرآن افرادی که تخصصی در آن حوزه ندارند، وارد شوند به عنوان مثال کتابی که برای کودکان نوشته می شود با حضور کارشناسان روانشناسی و همچنین متخصص حوزه کودک صورت گیرد تا آنچه ارائه می شود مورد پسند مخاطب قرار گرفته و به سوالات او پاسخ دهد.
مدیر انتشاراتی "درنا" اضافه کرد: علاوه بر شناخت ذائقه مخاطب معرفی کتابهای فاخر به شکل های مختلف نیز عامل دیگری است که می تواند به نهادینه شدن و ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین اقشار مختلف مردم کمک کند.
وی افزود: باید کتابهای مرجع و تاریخی دم دست باشد و مهمتر از همه معرفی شوند تا مخاطبان و علاقمندان مطالعه کتاب به راحتی به کتابهای مورد نیاز خود دست یابند.
تقی زاده در خصوص موانع و مشکلات پیش روی ناشران نیز گفت: درآمد کتابفروشی چون کم است مجبور شدم در انباری خود را مشغول کنم و علاوه بر ناتوانی در پرداخت اجاره مکان با مشکل دیگری نیز مواجه هستم.
وی ادامه داد: ۱۶ عنوان کتابم در انتظار مجوز مانده اند چون کتابهایی هستند که قبلا چاپ شده اند و الان می خواهیم تجدید چاپ کنیم مدتهاست مانده و مجوزی داده نمی شود.
وی افزود: مشکلات مربوط به مالیات هم مشکلی دیگر بر مشکلاتمان اضافه کرده است و باید در این بخش نیز پاسخگو باشیم.
ناشر و نویسنده پیشکسوت ارومیه ای اظهار کرد: انتظار داریم علاوه براینکه کتاب نوشته می شود، شناخته شود و برای شناخته شدن باید محل و مکانی باشد که وجود ندارد.
وی اضافه کرد: معرفی کتاب از طریق رادیو و تلویزیون مقدور نیست؛ بیرون باید جایی باشد تا کتاب های چاپ و منتشر شده را معرفی کنیم و بگوییم این کتاب تازه چاپ شده و پیرامون موضوع خاصی است تا علاقمندان و دوستداران کتاب به سراغ این کتاب رفته و خرید کنند.
تقی زاده یادآور شد: کتاب را چاپ می کنیم ولی پس از آن جایی برای معرفی و رونمایی از آن وجود ندارد رسانه ها در معرفی کتاب از ما حمایت نمی کنند و باید کتاب را دست گرفته و کنار خیابان تبلیغ کنیم.
وی گفت: عدم معرفی کتاب از یک طرف و نبود بازار فروش از طرف دیگر عرصه را برای فعالیت ناشران تنگ می کند.
مدیر انتشاراتی درنا یادآور شد: پیشتر از طرف فرهنگ و ارشاد استان تعداد ۱۰۰ عنوان کتاب خریداری و به کتابخانه های عمومی داده می شد ولی الان خرید فقط توسط تهران باید صورت گیرد که آن هم صورت نگرفته است.
وی که از سال ۱۳۹۷در کار نشر است اظهار کرد: امیدواریم مسوولان نگاه بازتری نسبت به ناشران داشته باشند زیرا این فعالیت فرهنگی نیازمند توجه و حمایت است و حل مشکلات آنها بی شک در ترویج فرهنگ کتابخوانی موثر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، رضا تقی زاده از ناشران و نویسندگان پیشکسوت استان از سال ۸۵ وارد حوزه نشر و کتاب شده و تاکنون ۱۰ کتاب نوشته و برای ۲ کتاب حاشیه نویسی کرده است و همچنین مجله فرهنگی درنالار را منتشر می کند.
۱۵۸ ناشر درآذربایجان غربی وجود دارد که از این تعداد ۱۰۶ ناشر فعال هستند.