شهرکرد – ایرنا – رییس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از پارادایم‌ها و شاخص‌های بشری عدالت است به همین دلیل انتظار می‌رود که دولت وفاق و عدالت نگاه ویژه‌ای به این استان داشته باشد.

به گزارش ایرنا، حمید رضا عزیزی روز دوشنبه در آیین معارفه استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به شرایط خاص این استان و خشکسالی‌های پی در پی افزود: میانگین بارش سالانه در دنیا ۸۰۰ میلی‌متر و در ایران با ۲۵۵ میلی متر و تبخیر سه برابری نسبت به میانگین جهانی جزو نواحی خشک و نیمه خشک دنیا است.

وی اظهار داشت: سوء مدیریت و حکمرانی غلط در بحث آب منجر به این شده که چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از استان‌های سرسبز به استانی کویری تبدیل شود.

نماینده مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار و کوهرنگ گفت: جانمایی غلط صنعت در فلات مرکزی، مصرف بی‌رویه آب سرانه ۱۵۹ لیتر در شبانه‌روز به ازای هر فرد در استان همجوار و الگوی کشت غلط( در یک طرف استان خربزه و هندوانه و در یک طرف برنج و در مرکز استان صنعت) و سوء مدیریت‌ها منجر به نابودی استان شده است.

وی اضافه کرد: حفر تونل‌های غیرکارشناسی که مخالفت آن با دستگاه‌های نظارتی، بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰ مشخص شد که همه خلاف قانون و اصول محیط زیست هستند.

نماینده شهرستان های اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: راهکار مشخص این است که توسعه صنعت متوقف شود، الگوی کشاورزی تغییر کند و برای صنعت از پساب استفاده شود و این یک معادله چهار مجهولی نیست بلکه کار ساده‌ای است که فقط باید کارشناسی و اجرا شود.

عزیزی با اشاره به انتقال آب از دریای عمان در سه فاز شامل ۷۰ میلیون مترمکعب در فاز اول، ۲۰۰ میلیون مترمکعب در فاز دوم و ۴۰۰ میلیون مترمکعب در فاز سوم افزود: این کار جای خوشحالی دارد و ما حمایت می‌کنیم اما از طمع ورزی استان‌های همجوار به این استان باید جلوگیری شود.

وی در خصوص بعد نظارتی مجلس گفت: در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۹۶۰ میلیارد تومان طبق ماده ۵۸ قانون مربوط به تنظیم لوایح و اینکه ۲۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده به دهیاری‌ها و شهرداری‌ها تعلق می‌گیرد متاسفانه سهم این استان کمتر از یک همت بود که ۵۵۰ میلیارد تومان آن سهم استان و ۴۰۰ میلیارد تومان آن سهم سازمان دهیاری‌ها بود.

عزیزی ادامه داد: رعایت نکردن قانون تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ که مصوبه هیات وزیران و مورد تایید سازمان برنامه و بودجه بوده است و اینکه علاوه بر شاخص جمعیت شاخص توسعه نیافتگی هم باید مد نظر قرار می‌گرفت، این اتفاق نیفتاد و این باعث می‌شود همیشه دهیاران و شهرداران ما نتوانند ماموریت خود را به درستی انجام دهند.

وی گفت: سهم ناچیزی به چهارمحال و بختیاری بوده است و تقاضا می‌شود که در این خصوص به استان کمک شود.

رییس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مشکل مهم معیشت، اشتغال و اقتصاد است گفت: این استان با وجود اینکه ۱.۱۲ صدم منابع طبیعی کشور، آب، رودخانه، جنگل، خاک نسوز و معدن را دارد اما تولید ناخالص داخلی استان هفت دهم درصد است و این نشان‌دهنده توسعه نامتوازن کشور و توجه نکردن به این استان که باعث عقب‌ماندگی، مهاجرت و مشکلات معیشتی مردم شده است.

وی افزود: گرانی و تورم سالانه تاب آوری مردم را نه تنها به صفر بلکه منفی کرده کرده است و تاب آوری یک شهر اگر با یک زلزله ۳۰ درصد باشد با یک شوک اقتصادی این استان توان هیچ شوک اقتصادی را ندارد.

عزیزی ادامه داد: مجمع نمایندگان همانطور که با استاندار سابق همکاری داشت با تمام توان و قوای علمی و تخصصی و ارتباطات با دولت و با استفاده از ظرفیت مردم که اصل نظام هستند در خدمت استاندار جدید است و سعی می‌شود در این شرایط سخت اعتلای استان رقم زده شود.

به گزارش ایرنا، از سوی هیات دولت روز چهارشنبه ۱۶ آبان ماه از انتخاب "جعفرمردانی گرمدره" استاندار بومی چهارمحال و بختیاری انتخاب شد.

اسکندر مومنی وزیر کشور برای شرکت در نشست شورای اداری و جلسه معارفه استاندار جدید چهارمحال و بختیاری به شهرکرد سفر کرد.