به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا عباسزاده روز دوشنبه در ستاد مدیریت مصرف انرژی استان اظهار کرد: با فرا رسیدن فصل سرد سال، اقداماتی در راستای مدیریت مصرف انرژی توسط دستگاههای متولی در دستورکار قرار گرفته است تا کمترین مشکل را در فصل سرد سال داشته باشیم.
وی عنوان کرد: با توجه به ناترازی انرژی در کشور، زمستان امسال شرایط سختی خواهد بود که با صرفه جویی و مدیریت الگوی مصرف میتوان از این شرایط عبور کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اجرای خط انتقال گاز از دوراهی دشتک زابل به زاهدان با اعتبار ۷۲ هزار میلیارد ریال، گفت: با اجرای این طرح شبکه گاز استان علاوه بر شمال، از جنوب هم تغذیه میشود که نقش موثری در پایداری شبکه گاز خراسان جنوبی دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و محدودیتهای تامین سوخت گاز نیروگاهها، در راستای اجرای مصوبات دولت مبنی بر ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت و همزمان با سایر استانها، خاموشیهای خانگی و تجاری در برخی نقاط استان اعمال خواهد شد.
مهدی دادگر افزود: مشترکان میتوانند از ساعت ۱۷ هر روز با مراجعه به سایت شرکت توزیع برق استان به آدرس skedc.ir و درج شناسه قبض، از برنامه خاموشی اشتراک خود برای روز بعد مطلع شوند.
وی با بیان اینکه مشترکان حساس لازم است پیشبینی برق اضطراری برای مدت قطع برق خود داشته باشند، بیان کرد: خاموشیها از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر است.
دادگر با اشاره به ابلاغ برق چاههای کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: چاههای کشاورزی روزانه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ قطعی برق خواهند داشت که طی هماهنگیها با سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به اطلاع کشاورزان خواهد رسید.
وی بیان کرد: با توجه به موج سرما در کشور و خراسان جنوبی از مردم درخواست داریم که در مدیریت مصرف انرژی برق و گاز نهایت همکاری را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی عنوان کرد: در زمینه روشنایی معابر درون شهری و برون شهری هم برنامه یکی در میان کردن چراغها ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی هم گفت: پس از بحران سرما در سال ۱۴۰۱ اقدامات خوبی در راستای پایدارسازی شبکه گاز خراسان جنوبی انجام شد.
رحمان محمودی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۷۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پایدارسازی و رینگ سازی شبکه گاز استان هزینه شده است.
وی ادامه داد: از این مقدار سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای رینگسازی و ۷۲ هزار میلیارد ریال برای اجرای خط انتقال از دشتک زابل به نهبندان در راستای پایدارسازی شبکه گاز استان هزینه شده است.
محمودی بیان کرد: فاز دوم این پروژه که شامل اجرای خط تقویتی از نهبندان تا سربیشه است، این طرح در دست اقدام و طراحی است و هدف گذاری شده که تا سال ۱۴۰۵ به اتمام برسد.
وی عنوان کرد: در حوزه پدافند غیرعامل و با هدف پایداری شبکه، رینگ سازی شبکههای توزیع را در سراسر استان انجام دادهایم تا اگر یک خط توزیع دچار آسیب شود خط بعدی جبران کند و گاز قطع نشود.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در زمستان سال جاری با نظارت بیشتر از مصارف غیرمتعارف گاز جلوگیری خواهد شد، بیان کرد: تصمیمات و برنامهریزیهای ابلاغی دیسپاچینگ شرکت ملی گاز برای همه ما لازم اجراست.
محمودی با بیان اینکه ۱۲ میلیون مترمکعب مصرف روزانه گاز استان بدون اعمال محدودیت است، افزود: ناترازی در تولید و مصرف گاز در فصل زمستان مشکل ساز میشود و از این رو صرفه جویی در مصرف گاز از اهمیت زیادی برخوردار است.