به گزارش ایرنا ، عباس حسین زاده روز دوشنبه در نشست با رسانههای خوزستان به مناسبت فرا رسیدن هفته کتاب و کتابخوانی در محل کتابخانه مرکزی اهواز اظهار کرد: تغییر نگاه و رویه در تعریف کتابخانههای سراسر جهان از یک دهه پیش شروع شده و در ایران نیز پس از تاکید رهبر معظم انقلاب، سیر تحولی نهاد کتابخانههای کشور آغاز شد.
وی افزود: تاثیرگذاری کتابخانه ها بر جامعه نیازمند طرح و برنامههایی متناسب با زیستبوم هر منطقه است که این طرح در خوزستان اجرایی شده و در حال حاضر نوع برنامه های شمال استان و جنوب خوزستان با یکدیگر تفاوت های محسوسی دارند.
مدیرکل کتابخانههای خوزستان همچنین به مهمترین برنامه های سی و دومین رویداد هفته کتاب و کتابخوانی در استان اشاره کرد و گفت: افتتاح کتابخانه راه دانش شهرستان کارون، بهره برداری از بخش کودک کتابخانه مرکزی استان و رونمایی از پوستر نهال امید، جشن گرامیداشت هفته کتاب و گعده امین، بازگشایی کتابخانه های عمومی کوثر و جعفری شهرستان اندیمشک، رونمایی از پوستر "مثبت کتابخوون" در اهواز ، برگزاری کنگره متخصصان علوم اطلاعات، نشست نقد و بررسی کتاب ، افتتاح سومین دوره جشنواره طعم کتاب با عشایر و رونمایی از پوستر "اهدای کتاب اهدای دانایی" از جمله برنامههای این هفته است.
حسین زاده بیان کرد: همچنین جشنواره کتابخانه رضوی نیز برای سیزدهمین سال در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه سال گذشته خوزستان با ۴۱ هزار شرکت کننده از استان های برتر کشور بود گفت: امسال نیز به زعم گذشت چند روز از این رویداد تاکنون بیش از ۲۲ هزار نفر در این جشنواره شرکت کرده اند.
مدیرکل کتابخانههای خوزستان گفت: همچنین یکی از طرح های ویژه این هفته، برگزاری جشنواره طعم کتاب با عشایر است که امسال سومین دوره آن برگزاری می شود.
وی یادآور شد: سال گذشته اختتامیه این جشنواره با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد که باتوجه به جذابیت آن قرار شد به عنوان الگو در سایر استان ها نیز برگزار شود.
حسین زاده گفت: برگزاری سومین جشنواره کتابخوانی دفاع مقدس در پناه نخلها عنوان رویداد دیگری از برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی در خوزستان است..
وی افزود: برگزاری پویش کتاب اهدای دانایی، یکی دیگر از طرح هایی است که در این هفته در آیینی از پوستر آن رونمایی می شود.
مدیرکل کتابخانههای خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱ شهر فاقد کتابخانه داریم که توسط وزارت کشور به عنوان شهر جدید مشخص شدهاند و قرار است، پویش " کتابخوون" در این شهرها راه اندازی شود.
حسین زاده خاطر نشان کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم اداره کل کتابخانه های خوزستان، ارائه خدمات به گروه های خاص مانند روشندلان است؛ این قشر در برخی بخشها از حداقل خدمات اجتماعی نیز محروم ماندهاندو
وی یادآورشد: بر اساس آمار اداره کل بهزیستی استان، حدود ۱۴ هزار نابینا و کمبینا در استان داریم که یک هزار نفر از آن ها عضو سه کتابخانه عمومی استان هستند.
مدیرکل کتابخانههای خوزستان همچنین با اشاره به حوزه زیرساخت کتابخانههای عمومی استان گفت: اکنون ۱۷۹ کتابخانه فعال در خوزستان وجود دارد که از ابتدای سال تاکنون ۲ کتابخانه دیگر در شهر شرافت شوشتر و شهر حر شوش به بهره برداری رسیده و کتابخانه راه دانش شهرستان کارون نیز در هفته کتاب افتتاح می شود.
حسین زاده گفت: باتوجه به توسعه تکنولوژی و فناوری و دسترسیها از طریق پایگاه های اطلاع رسانی، اگر بخواهیم خود را بروز نگه داریم باید فضای کتابخانههای استان را نیز بروز کنیم.
وی ادامه داد: باز طراحی و بروزرسانی را ابتدا از کتابخانه مرکزی استان آغاز کردیم و سعی شده تا خردادماه سال آینده، طبقه همکف و طبقه اول آن به بهره برداری برسد.
مدیرکل کتابخانههای خوزستان بیان کرد: همواره یکی از دغدغه های همیشگی ما عدم اجرای تعهدات شرکتها و دستگاه و شفاف نبودن مسئولیت های اجتماعی آن ها نسبت به کتابخانه های عمومی است که در این خصوص با نمایندگان مجلس نیز جلساتی را برگزار کرده ایم اما هنوز شاخص های مشخصی برای مسئولیت اجتماعی، مشاهده نکرده ایم.
وی یادآور شد: پیشنهاد داده ایم که اگر شرکت های استان برای احداث کتابخانه در شهرستانها از نظر قانونی با پیچیدگیهایی همراه هستند، در صورت امکان هر شرکت ۲ یا سه خودروی برای ایجاد کتابخانه سیار تجهیز کند.
به گزارش ایرنا، روز ۲۴ آبان روز کتاب و کتاب خوانی در ایران می باشد؛ اما تا یک هفته بعد از آن هفته کتابخوانی نامیده شده است. روز جهانی کتابخوانی ۲۴ آپریل می باشد. این روز مصادف با روز مرگ ویلیام شکسپیر و سروانتس می باشد. در روز جهانی کتابخوانی با خرید هر عدد کتاب یک شاخه گل نیز هدیه داده می شود. تاریخ روز جهانی کتابخوانی سال ۱۹۹۵ توسط یونسکو تعیین شده است.