تهران- ایرنا- فدراسیون شمشیربازی و تیم ملی سابر ایران پس از اتفاقات و حاشیه‌های المپیک پاریس و موفقیت‌های این تیم در الجزایر نشان داد که این تیم نیازمند حمایت و پشتوانه‌سازی است و اگر این فضا به خوبی مدیریت شود می‌توان به موفقیت در این مسیر امیدوار بود.

به گزارش ایرنا، تیم ملی شمشیربازی سابر ایران پس از حضور در بازی‌های المپیک پاریس ناخواسته وارد حاشیه‌هایی شد که شاید به زعم برخی‌ها خوب نبود اما همین اتفاق باعث شد تا سابریست‌های کشورمان در مسیری تازه گام بردارند، مسیری که اگر به خوبی هدایت و مدیریت شود می‌تواند به مدال و افتخار ختم شود.

بدون شک هر موفقیتی نیازمند تدبیر، منابع مالی،‌ پشتوانه انسانی و البته مدیریت زمان است. در ورزش قهرمانی فراز و نشیب بسیار است و آنهایی که با این شرایط آشنا هستند، می‌دانند هر آمدنی‌، رفتنی هم در پی دارد و فدراسیون شمشیربازی و تیم ملی سابر ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.

بعد از المپیک پاریس تغییراتی در تیم ملی ایران ایجاد شد که طبیعی هم به نظر می‌رسید. پس از این تغییرات و در آستانه کاپ جهانی الجزایر، تغییر دیگری هم در این تیم رخ داد و محمد رهبری که سال‌ها برای تیم ملی بازی می‌کرد،‌ این‌بار در قامت مربی حاضر شد تا خود و توانمندی‌هایش را به چالش بکشد.

تیم ملی سابر ایران با این شرایط راهی الجزایر شد تا تجربه جدیدی را به دست آورد. سابریست‌های کشورمان هر چند در بخش انفرادی موفق عمل نکردند و کمتر از حد انتظار ظاهر شدند اما در بخش تیمی، نتایج خوبی کسب کردند و موفق شدند با برتری مقابل تیم‌های اوکراین، مجارستان و آمریکا به فینال این بازی‌ها برسند اما در ایستگاه پایانی برابر کره‌جنوبی شکست را پذیرا شدند تا محمد رهبری و سابریست‌های کشورمان پس از المپیک پرحاشیه پاریس، در کاپ جهانی نقره‌ای شوند تا کمی به آرامش برسند.

با این نتیجه تیم شمشیربازی سابر ایران با ۲ پله صعود از رده ششم به رتبه چهارم جهان رسید که نشان از ظرفیت‌ها و توانمندی سابریست‌های کشورمان دارد.

بدون شک نه اتفاقات و نتایج پاریس واقعیت شمشیربازی ما را نشان می‌دهد و نه نتایجی که در الجزایر رقم خورد، همه داشته‌های ما از این ورزش است. شمشیربازی چه بخواهیم و نخواهیم نیازمند تغییرات اساسی است و باید با پشتوانه‌سازی و آموزش جوانان مستعد، آینده این ورزش را تضمین کرد. رشته‌ای که نشان داده می‌تواند به مدال و افتخار ختم شود به شرط آنکه از حاشیه‌ها دوری کرده و با تمرکز بر داشته‌های خود، قدم بردارد.

نگاه وزیر ورزش و جوانان و انتظاری که از فدراسیون شمشیربازی دارد هم گواه همین ادعاست، به خصوص آنکه این انتظار می‌رود که در بخش بانوان نیز شاهد اتفاقات خوبی باشیم. شمشیربازی طی سال‌های اخیر روند خوبی را در پیش گرفته و انتظارات را بالا برده است. توسعه زیرساخت‌ها و تجهیز اماکن ورزشی و فعالیت خانه‌های شمشیربازی در اقصی نقاط کشور نیز مولفه‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر ورزش در حاشیه مجمع عمومی این فدراسیون نقطه نظر دیگری هم داشت که تدبیر و تلاش مسئولان این فدراسیون را می‌طلبد؛ احمد دنیامالی تاکید کرد بحث حضور موفق کاروان ایران در المپیک جوانان برای ما تعیین کننده بوده و هدف ما رفتن روی سکو است و تنها به دنبال حضور در این رویداد نیستیم. شمشیربازی یکی از هدف‌های ما به شمار می‌رود و باید استعدادیابی کرد تا در این مسابقات تلاش قهرمانان ما به مدال ختم شود.

نکته قابل تامل دیگر این است که بر اساس طرح آمایش سرزمینی به نظر می‌رسد توجه شمشیربازی به ویژه در اسلحه سابر باید در مرکز کشور و در استان‌های یزد،‌ اصفهان و چند نقطه دیگر از کشور متمرکز باشد و شاید در بازی‌های آسیایی ناگویا بتوان مزد این زحمات را گرفت.