اردبیل - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: اجرای طرح ساماندهی و حفاظت سواحل رودخانه‌های مرزی جزو اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای اردبیل بوده و اعتبارات لازم برای ساماندهی آن تامین می‌شود.

حمید فضایلی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا حفاظت از خاک در برابر فرسایش‌های رودخانه مرزی را ضروری دانست و افزود: طی سال‌های اخیر بخش زیادی از رودخانه‌های شهرستان‌های گرمی، بیله‌سوار و انگوت در اثر سیلاب‌ها از بین رفته‌ که ساماندهی و ایمن سازی آن در اولویت قرار گرفته است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اجرای طرح‌های حفاظت اراضی و تاسیسات رودخانه‌ها در برابر سیلاب و فرسایش‌ها و همچنین باز پس‌گیری اراضی فرسایش یافته را از اهداف اصلی ساماندهی رودخانه‌ها ذکر کرد و گفت: شناسایی، تعیین و نشانه‌گذاری بستر و حریم رودخانه‌ها و تالاب‌های استان در جلوگیری از تصرفات غیرمجاز ضروری است.

فضایلی از آمادگی این شرکت برای جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها و جلوگیری از تجاوز به بستر رودخانه‌ها خبر داد و ادامه داد: با همکاری مشترک با تمامی دستگاه‌های اجرایی مربوطه آمادگی داریم تا در زمینه‌های مختلف جهت حفاظت از منابع آبی تلاش کنیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه ساماندهی و لایروبی رودخانه‌های استان نیازمند اعتبار است، اظهار کرد: عملیات لایروبی و ساماندهی ۸۷ کیلومتر از رودخانه‌های مرزی استان به پایان رسیده ولی برای ادامه عملیات لایروبی و ساماندهی ۱۰۵ کیلومتر مابقی رودخانه‌ها اعتبار مورد نیاز باید اختصاص داده شود.

وی تصریح کرد: در یک سوم طول رودخانه‌های استان عملیات روپرگذاری شامل بررسی عملیات نشانه‌گذاری حد بستر رودخانه‌ها و تالاب‌ها انجام شده و تکمیل آن در صورت تامین اعتبار لازم انجام می‌شود.

فضایلی گفت: آورد رودخانه‌ها با وجود شرایط ترسالی ۲ درصد نسبت به سال‌های گذشته مثبت اما نسبت به بلندمدت ۸۰ درصد منفی بوده است و نیاز است شهروندان از مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی، صنعت و شرب خودداری کنند.

طول رودخانه‌های استان اردبیل سه هزار و ۹۳۰ کیلومتر می‌باشد که سه هزار و ۷۳۴ کیلومتر آن داخلی و ۱۹۶ کیلومتر مرزی است. از این تعداد در سطح هزار و ۹۴۵ کیلومتر عملیات نقشه‌برداری و تعیین حد بستر و حریم رودخانه‌ها به پایان رسیده و هزار و ۹۸۵ کیلومتر هم با پیشرفت ۷۰ درصدی در دست اجرا است.