مهدی حسین پور اول روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان آب وارده به سد شوریجه سالانه ۲۹.۵ میلیون مترمکعب پیش بینی شده است که با کسر آب تبخیر شده و دیگر موارد فنی، حجم آب تنظیمی سد ۲۱.۵ میلیون مترمکعب خواهد بود.
وی ادامه داد: از مجموع ۲۱.۵ میلیون مترمکعب آب قابل برداشت شد، ۵.۵ میلیون مترمکعب برای تغذیه آبخوان های سرخس و حوزه محیط زیست و همچنین سهم آب سیلابی برای اراضی کشاورزی پایاب سد در نظر گرفته شده و حدود ۱۵.۴ میلیون متر مکعب نیز برای تامین بخشی از نیاز آب شرب مشهد در فصل گرم سال است.
معاون طرح و توسعه آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: در صورتی که میزان آب ورودی به سد در بازه سالانه بیش از این میزان باشد سهم آب بخش کشاورزی سرخس نیز به همان نسبت تخصیص و افزایش خواهد یافت.
حسین پور افزود: سد مخزنی شوریجه شهرستان سرخس در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از شهر مشهد، بر روی رودخانه کشف رود با مساحت حوضه آبریز ۱۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربع از نوع خاکی با هسته رسی با ارتفاع ۵۱ متر از بستر رودخانه با طول تاج ۳۷۴ متر و مخزنی به گنجایش ذخیره سازی حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب در حال ساخت است.
وی اضافه کرد: هم اکنون پیشرفت فیزیکی طرح سد ۶۵.۵ درصد است و پیمانکار با حداکثر توان در همه بخش ها در حال کار است و هم اکنون طرح در مرحله خاکریزی بدنه قرار دارد.
پیش از این انتشار خبر ساخت سد شوریجه به منظور تامین آب شرب مشهد برخی نگرانی ها را در محافل اجتماعی و رسانه ای شهرستان سرخس ایجاد کرده بود که سهم کشاورزان سرخس از پایاب سد در نظر گرفته نشده است که معاون طرح و توسعه آب شرکت منطقه ای خراسان رضوی در گفت وگو با ایرنا حقابه کشاورزی سرخس را تشریح کرد.